Antena Meniu Search
x

Staţiuni din Grecia aproape de România. Faci doar 8 ore din Bucureşti până în cea mai apropiată

Anual, peste un milion de români decid să-şi petreacă vacanţa în Grecia, ei recurgând la un asemenea gest din mai multe motive care au în prim plan staţiunile din Grecia.

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 16:09

Anual, peste un milion de români aleg să-şi petreacă vacanţa în Grecia
Anual, peste un milion de români aleg să-şi petreacă vacanţa în Grecia - Profimedia
  • Anual, peste un milion de români aleg să-şi efectueze vacanţa în Grecia.

Românii s-au obişnuit, tot mai des, să-şi petreacă vacanţa peste hotare. Iar una dintre destinaţiile preferate este Grecia, românii alegând staţiuni din această ţară din mai multe motive.

Vorbim, în general, despre preţuri relativ scăzute, condiţii bune şi foarte bune, un raport foarte bun între calitate şi preţ, dar şi perspectiva de a descoperi senzaţii noi, indiferent că vorbim despre senzaţii culinare sau de altă natură.

Alexandroupoli este staţiunea din Grecia cea mai apropiată de România

Unul dintre motivele pentru care românii decis să-şi facă vacanţa în Grecia este distanţa relativ scurtă pe care o au de parcurs cu maşina. Vorbim, în principiu, de un drum care, cu un mic efort, poate fi parcurs chiar într-o singură zi.

Pe acelaşi subiect

Asta pentru că, în mod concret, putem spune că Alexandroupoli este staţiunea din Grecia cea mai apropiată din Bucureşti. Este o staţiune situată la circa 450 de kilometri de Bucureşti, în linie dreaptă, sau la circa 550 de kilometri, din punctul de vedere al traseului auto pe care îl parcurgem. Asta înseamnă un drum pe care îl putem parcurge în circa opt ore, dacă nu exagerăm cu viteza şi nu ne expunem riscului de a încasa amenzi.

Alte staţiuni din Grecia foarte aproape de România

Cele mai multe dintre staţiunile de pe litoralul grecesc sunt situate la circa 500-750 de kilometri de Bucureşti. Dintre cele mai renumite staţiuni amintim Kavala, care este situată la circa 550 de kilometri de Bucureşti, ori Paralika Katerini şi Halkidiki, ambele situate la circa 750 de kilometri de Bucureşti.

În general vorbim despre staţiuni în care, cu un mic efort, se poate ajunge într-o singură zi, dar chiar şi aşa românii trebuie să-şi rupă o parte din timpul de vacanţă pentru a parcurge drumul spre Grecia dus-întors.

Cel mai uşor traseu către Grecia 

Există mai multe soluţii pentru a ajunge repede în Grecia, dar specialiştii consideră că un drum anume poate fi considerat cel mai uşor traseu către Grecia.

Este vorba despre traseul Bucureşti - Giurgiu - Ruse - Pleven - Sandanski - Petrich - Kulata - Promachonas - Salonic - Veria - Kozani - Ioanina - Arta - Preveza - Lefkada. Este un drum pe care ajungem în Grecia după 750 de kilometri şi în Corfu după 1.300 de kilometri.

Ce trebuie să ştii dacă mergi în Grecia cu maşina 

Tocmai din cauza distanţei relativ scurte, mulţi români aleg să meargă cu maşina până în Grecia. Dacă sunteţi într-o astfel de situaţie, specialiştii recomandă să vă luaţi toate măsurile de siguranţă din timp.

Trebuie să vă asiguraţi că aveţi roată de rezervă, trebuie să faceţi din timp realimentarea maşinii cu combustibil şi trebuie să vă asiguraţi că ştiţi pentru ce porţiuni de drum trebuie făcute plăţi, eventual şi să aveţi mărunţiş la dispoziţie pentru cazurile în care plăţile sunt făcute în mod direct, la faţa locului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 20 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Staţiuni din Grecia aproape de România. Faci doar 8 ore din Bucureşti până în cea mai apropiată