Antena Meniu Search
x

Cum arată palmaresul României la Campionatele Europene de înot în bazin scurt. Singura medalie de aur, cucerită de David Popovici

Palmaresul României la Campionatele Europene de înot în bazin scurt, înainte de cea de-a 22-a ediţie, ce se va desfăşura la Otopeni, în perioada 5-10 decembrie, în AntenaPLAY, cuprinde 13 medalii.

de Redactia Observator

la 05.12.2023, 15:12

Cum arată palmaresul României la Campionatele Europene de înot în bazin scurt. Singura medalie de aur, cucerită de David Popovici
Cum arată palmaresul României la Campionatele Europene de înot în bazin scurt. Singura medalie de aur, cucerită de David Popovici - Profimedia Images

Otopeni va găzdui, în perioada 5-10 decembrie, cea mai importantă competiţie de înot a finalului de 2023, la care vor participa cele mai importante nume ale nataţiei.

Palmaresul României la Campionatele Europene de înot în bazin scurt

Înainte de întrecerea găzduită de România, tricolorii şi-au trecut în palmares 13 medalii, una de aur, patru de argint şi opt de bronz. Singurul aur a fost cucerit de David Popovici, la 200 de metri liber, cu doi ani în urmă, la Kazan.

România speră că acest palmares se va îmbunătăţi. David Popovici va participa la probele de 100 şi 200 de metri liber şi se va afla printre cei 21 de sportivi care vor face parte din lotul nostru, la Otopeni. 

Pe acelaşi subiect

Lotul României pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023

Lotul României pentru Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni, va fi alcătuit din următorii: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Diana Stigher, Ioana Știrbu, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, Aissia Prisecariu, Andrei Ungur, Brigitta Vass, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu, Alexandru Stoica.

Antrenori: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Andrei Pinticanu, Radu Claudiu, Răzvan Florea, Bogdan Stroe, Mircea Purcaru, Cătălin Ungur.

Antrenor federal: Silviu Anastase.

Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni este cea mai importantă competiție de înot a anului din Europa. Evenimentul este organizat de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, în colaborare cu European Aquatics, și va avea loc în perioada 5-10 decembrie 2023 în incinta Complexului Sportiv de Natație Otopeni, scrie as.ro

Vedetele care participă la Campionatele Europene de înot în bazin scurt alături de David Popovici

Campionatele Europene de înot în bazin scurt se anunţă foarte interesante. Nume mari din înotul mondial vor participa, alături de David Popovici, în competiţia transmisă LIVE în AntenaPLAY.

Francezul Maxime Grousset, care a luat bronzul în proba de 100 de metri liber la Campionatele Mondiale de înot în acest an, competiţie transmisă de asemenea în AntenaPLAY, va participa la Mondialele în bazin scurt de la Otopeni.

Grousset s-a clasat pe 3 în proba de 100 de metri liber la Mondialele de la Fukuoka. David Popovici a obţinut în acea probă doar locul 6. Medalia de aur a fost cucerită de australianul Kyle Chalmers.

Alte nume mari care vor participa la Campionatele Europene de înot în bazin scurt sunt, potrivit len.eu, campionii olimpici britanici Tom Dean, Duncan Scott şi Matthew Richards. Cei 3 au câştigat aurul olimpic la Tokyo în proba de ştafetă 4×200 metri liber, împreună cu James Guy.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » AntenaPLAY » Cum arată palmaresul României la Campionatele Europene de înot în bazin scurt. Singura medalie de aur, cucerită de David Popovici