Antena Meniu Search
x

Premieră pe piaţa auto: înmatriculările de maşini second-hand sunt în scădere

Românii încep să prefere maşinile noi. Pentru prima dată în ultimii zece ani, numărul autoturismelor second hand înmatriculate la noi înregistrează o scădere. O arată datele Asociaţiei Producătorilor de Autoturisme din România.

Vezi și

Românii încep să prefere maşinile noi. Pentru prima dată în ultimii zece ani, numărul autoturismelor second hand înmatriculate la noi înregistrează o scădere. O arată datele Asociaţiei Producătorilor de Autoturisme din România. Explicaţia specialiştilor e simplă: oamenii se tem că vor fi impuse taxe foarte mari pentru maşinile vechi. Cât priveşte preferinţele românilor în materie auto: cumpărăm maşini noi, nu prea scumpe dar care să aibă totuşi şi ceva dotări.

Românului îi plac autoturismele de teren. SUV-urile au avut cea mai mare creştere de vânzări în acest ani, de peste 50 de procente. 

Romanii prefera dotari de interior, fie ca vorbim de cotiere, acele lcd-uri. Sunt diferente intre preferintele esticilor fata de cele ale oamenilor din vestul europei. Vesticii investesc in dotari de siguranta pe cand cumparatorii din estul Europei in dotari de comfort interior.

Poate şi de aici apare şi noutatea acestui an. Numărul autoturismelor second hand înmatriculate a scăzut, pentru prima dată în ultimul deceniu. Şi experţii auto au o explicaţie: taxele pregătite de autorităţi.

Pe acelaşi subiect

De cumpărat, am cumpărat. Atât de mult încât am depăşit ţări precum Spania, Franţa sau Germania.

Autoturismele cu motoare pe benzina sunt majoritare pe piata. Ocupa aproape 60 la suta din piata, cu 8 procente mai mult decat axceeasi perioada a anului trecut.

Campionii vânzărilor pe piaţa din România rămân cei de la Dacia. Maşina nemţească rămâne în topul preferinţelor românilor, urmată de Ford, care pentru prima oară urcă în top 3 preferinţe din ţara noastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Premieră pe piaţa auto: înmatriculările de maşini second-hand sunt în scădere