Antena Meniu Search
x

Video Escrocheria prin care un bărbat din Galați a rămas fără mașină și fără 22.000 de euro. A primit, în schimb, un autoturism fără acte

Fără maşina proprie, fără bani, dar cu un vehicul primit la schimb pentru care nu are acte. Este "afacerea" păguboasă făcută de un bărbat care a încercat să îşi vândă maşina pe internet. Cumpărătorul ar face parte dintr-o grupare de cămătari şi a mai fost condamnat în trecut.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 01.08.2021, 14:02

Vezi și

Păgubit: El mi-a spus că este din Bucureşti, eu fiind din Galaţi, mi-a propus să ne vedem la jumătatea drumului Undeva la Slobozia.

Aşa începe povestea unui bărbat care a vrut să-şi vândă maşina. După ce a postat anunţul pe internet, s-a întâlnit cu un presupus cumpărător, care i-a propus alt târg.

Păgubit: Am decis să primesc în schimbul maşinii mele, maşina lui şi 22.000 de euro. El a fost de acord. I-am trimis contul bancar unde să îmi trimită euro.

Doar că n-a mai fost să fie. Cumpărătorul a plecat cu maşina victimei, iar când a venit momentul să facă plata, a invocat nişte probleme. Ca să-l convingă pe vânzător că e om serios, i-a spus că-şi va suna contabilul. 

Pe acelaşi subiect

Păgubit: Contabilul spunea că nu se poate face plata, am fost la o bancă unde era închisă sucursala la ora aceea. A mai insistat să îmi trimită banii prin banking dar nu mergea, nu mergea, că are o eroare. El a venit cu ideea ca contabilul să vină cu banii cash din Sibiu şi eu să vin la Bucureşti, să ne găsim toţi trei la Bucureşti ca să-mi dea banii cash.

Fără bani și fără mașină. A sunat la Poliție atunci când și-a dat seama de înșelătorie

Nu s-a mai găsit nimeni cu nimeni. După ce şi-a dat seama că a rămas şi fără bani, şi fără maşină, vânzătorul a sunat la 112. Însă nici măcar poliţia nu l-ar fi ajutat. 

Păgubit: Prima oară m-a redirecţionat la 112 Brăila, după aia la 112 Călăraşi, Ialomiţa, Bucureşti, Piteşti, Vâlcea, până la Sibiu. Deoarece domnul cumpărător de fapt avea domiciliul în Sibiu. 

În 6 ore cei de la Sibiu nu au dat maşina în consemn, a fost doar oprită şi nu a fost imobilizată deoarece şoferul a spus că este maşina lui. Şi a mers mai departe.

Spune că a căutat pe internet numele bărbatului care l-a înşelat. A descoperit că ar face parte dintr-o grupare de cămătari din Sibiu şi că are inclusiv condamnări la închisoare. Vânzătorul a rămas acum cu o pagubă de 20.000 de euro şi maşina primită la schimb, dar pentru care nu are niciun act.

Andy Popescu, vlogger auto: Nu poate să îl înscrie. Tu atât timp cât nu ai făcut actele, tu nu poţi să înscrii maşina aia. Este maşina altcuiva. Putem să învăţăm toţi ceva de aici. Şi anume să facem actele. Când vindem o maşină nu ne bazăm pe promisiuni, ci facem actele de vânzare cumpărare care se fac. Şi nu cu rest de plată. 

"Mica înţelegere" nu funcţionează în astfel de situaţii

Andy Popescu, vlogger auto: Fiecare escroc are căile sale de a păcăli oameni. Asta e cel mai important lucru. Încrederea. Eu fac un act de vânzare că i-am vândut maşina, el face în acelaşi timp că cumpără maşina, cu sumele reale.

Bărbatul din Galaţi nu şi-a recuperat până acum nici maşina, nici banii. A depus o plângere la poliţie.

Povestea ne-a fost semnalată pe Fii Observator.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Fii Observator » Escrocheria prin care un bărbat din Galați a rămas fără mașină și fără 22.000 de euro. A primit, în schimb, un autoturism fără acte