Antena Meniu Search
x

Video Nicușor Dan vrea parcare cu plata în toată Capitala. Ar urma să fie scutiți doar cei cu parcare de reședință

Cine vrea să parcheze în Bucureşti plăteşte. Este dorinţa primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, care crede că taxarea maşinilor care parchează oriunde, pe locurile publice, ar putea fi soluţia la aglomeraţia din Bucureşti. Deocamdată nu este clar când ar putea intra în vigoare o asemenea regulă, dar se vorbeşte despre taxe uriaşe. 

de Bogdan Ocnaru

la 29.07.2021, 17:55

Vezi și

Daca acest proiect ar deveni realitate suma strânsă la bugetul Primăriei Capitalei ar fi una foarte mare. Am făcut câteva calcule: o mașină obișnuită, dacă ar fi să rămână parcată 24 de ore din 24, pe spațiul public din Capitală, timp de un an de zile, ar trebui să strângă peste 13.000 de lei - bani pe care proprietarul mașinii ar trebui să îi plătească. Sunt scutiți de plata acest bani pentru o perioadă de timp cei care au parcare de reședință, care nu plătesc cât timp mașina este parcată acolo.

Situația locurilor de parcare din București este una dezastruoasă

Capitala a devenit codașa Europei. Avem aproape 1.5 milioane de autoturisme înmatriculate în Capitală care se bat pe 200.000 de locuri de parcare. Totul este doar o idee a primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. Rămâne de văzut dacă și cum va fi pusă în aplicare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Nicușor Dan vrea parcare cu plata în toată Capitala. Ar urma să fie scutiți doar cei cu parcare de reședință