Antena Meniu Search
x

Video Germania nu a dat încă undă verde pentru inaugurarea oficială a fabricii Tesla, lângă Berlin

Elon Musk a fost primit ca un superstar la un festival organizat la noua uzină "gigantică" de automobile electrice Tesla, lângă Berlin. Musk a promis că uzina, prima din Europa, va construi maşini şi baterii în serie mare, la preţuri accesibile. 

de Redactia Observator

la 10.10.2021, 09:02

Vezi și

El a adăugat că o problemă ar putea fi recrutarea forţei de muncă şi a invitat oameni "din toată Europa" să solicite angajarea. ”Suntem puţin îngrijoraţi că nu vom găsi suficienţi oameni. Avem mare nevoie de talente extraordinare care să vină aici din toată Europa", a afirmat Musk.

Uzina, deschisă ieri pentru vizitatori, nu a primit încă aprobarea finală de funcţionare. Unii localnici i se opun pe motiv că va polua sursele de apă potabilă. Dar guvernul landului Brandenburg consideră că şansele unui aviz favorabil sunt de 95 la sută. Musk doreşte să investească aici cinci miliarde de euro numai în producţia de baterii. 

Musk: Tesla speră să livreze primele vehicule produse la fabrica de la Berlin cel mai devreme în noiembrie

Tesla speră că livreze primele vehicule de la noua sa fabrică din Berlin cel mai devreme în noiembrie, dar va dura ceva mai mult să se ajungă la producţia de masă, a declarat sâmbătă directorul general Elon Musk, la un festival organizat la sediul uzinei, potrivit news.ro.

Producţia de serie a acestei fabrici va fi de circa 5000 de vehicule pe săptămână, dar ”sperăm” să ajungă la 10.000 de vehicule, a spus Musk. Acesta a adăugat că speră ca Tesla să ajungă la producţia de serie a bateriilor la această fabrică până la sfârşitul anului viitor. Musk, ale cărui declaraţii au fost transmise în direct pe reţelele de socializare, a adăugat că speră ca fabrica de la Berlin va produce la un moment dat camioanele dezvoltate de Tesla.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Germania nu a dat încă undă verde pentru inaugurarea oficială a fabricii Tesla, lângă Berlin