Antena Meniu Search
x

Cea mai scumpă maşină produsă vreodată, prezentată la salonul auto de la Geneva

Maşinile de lux sunt tot mai căutate, iar industria auto are un viitor luminos, chiar şi după ce Uniunea Europeană a luat măsuri pentru limitarea emisiilor poluante.

de Redactia Observator

la 06.03.2019, 10:37

Vezi și

Maşinile de lux sunt tot mai căutate, iar industria auto are un viitor luminos, chiar şi după ce Uniunea Europeană a luat măsuri pentru limitarea emisiilor poluante. Este opinia generală a producătorilor aflaţi la salonul auto de la Geneva unde, printre altele, a fost prezentată cea mai scumpă maşină produsă vreodată, marca Bugatti. Marile firme îşi pun speranţa în motoarele electrice sau hibride, care vor echipa atât vehiculele scumpe, cât şi cele destinate clienţilor de rând.

Legendara marcă Bugatti a sărbătorit, la Geneva, 110 ani de la întemeiere, prin lansarea celei mai scumpe maşini din istorie: modelul La Voiture Noire, cu un preţ afişat de 16,7 milioane de euro. Preţul este doar informativ, deoarece La Voiture Noire a fost produsă într-un singur exemplar, deja vândut. Cumpărătorul nu a fost dezvăluit, dar se pare că ar fi fostul preşedinte al grupului Volkswagen, care deţine marca Bugatti. Clienţii la fel de înstăriţi pot achiziţiona, pentru consolare, alţi bolizi, cum sunt cei produşi de Lamborghini. 

Bugatti şi Lamborghini sunt înzestrate cu motoare tradiţionale, dar alte firme de acelaşi nivel au trecut deja la propulsia electrică.

Salonul de la Geneva dovedeşte că maşinile electrice şi hibride sunt acum la modă. În trecut, ele erau admirate mai mult la expoziţii şi nu pe străzi. Experţii spun însă că situaţia se va schimba, pentru că vor apărea modele cu preţuri la îndemâna oricui.

Avântul maşinilor electrice este stimulat şi de recentele decizii ale Uniunii Europene, care prevăd reducerea emisiilor poluante ale vehiculelor cu 37,5 la sută, până în 2030. Producătorii ar dori, însă, ca guvernele să nu se limiteze la restricţii şi să ia măsuri, astfel încât să înfiinţeze staţii de încărcare pentru motoarele electrice. La Salonul din Geneva a fost văzut, în postura de simplu vizitator, şi Ion Ţiriac, care se gândea, probabil, la o nouă achiziţie pentru colecţia sa deja bogată de automobile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Cea mai scumpă maşină produsă vreodată, prezentată la salonul auto de la Geneva