Antena Meniu Search
x

Maşini de epocă dotate cu motoare electrice, la Salonul Auto de la Geneva

Maşinile de epocă dotate cu motoare electrice de ultimă generaţie au făcut senzaţie la Salonul Auto de la Geneva. Mai multe companii auto şi-au prezentat creaţiile în cadrul evenimentului.

de Redactia Observator

la 08.03.2019, 10:58

Vezi și

Maşinile de epocă dotate cu motoare electrice de ultimă generaţie au făcut senzaţie la Salonul Auto de la Geneva. Mai multe companii auto şi-au prezentat creaţiile în cadrul evenimentului. Specialiştii cred că această categorie de vehicule va avea din ce în ce mai mulţi adepţi în anii următori. Ar mai fi o singură problemă: bijuteriile pe 4 roţi au preţuri exorbitante.

Producătorul auto francez Devinci este unul din cei care speră să profite de popularitatea tot mai crescută a maşinilor cu motor electric. La Geneva, a prezentat un vehicul inspirat de maşinile de curse din anii '30. Surpriza este însă sub capotă: tehnologie de ultimă generaţie. Anul acesta, modelul nu va fi produs în mai mult de 200 de exemplare, dintre care 100 au fost deja comandate. Preţul unui automobil Devinci poate ajunge până la 100.000 de euro.

De un succes asemănător de bucură şi spaniolii de la Hispano Suiza. Compania înfiinţată în 1904 şi care a dat faliment în 1946 revine acum pe piaţă cu unul dintre modelele care au făcut-o cunoscută la începutul secolului trecut.

Preţul unui astfel de bolid nu este însă la îndemâna oricui. În următorii doi ani vor fi construite doar 19 maşini, iar fiecare va costa un milion şi jumătate de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » Maşini de epocă dotate cu motoare electrice, la Salonul Auto de la Geneva