Antena Meniu Search
x

Economist BNR: Cine nu are 5.000 de euro pentru izolarea termică a locuințelor, să apeleze la bănci. Reacția românilor

Valentin Lazea, economist șef la BNR, le-a făcut românilor o recomandare: oricine are puşi 5.000 de euro deoparte să-și izoleze termic locuinţa, cine nu, să apeleze la bănci.

de Madeline Neagoe

la 29.06.2022, 12:52

Economist BNR: Cine nu are 5.000 de euro pentru izolarea termică a locuințelor, să apeleze la bănci. Reacția românilor
Economist BNR: Cine nu are 5.000 de euro pentru izolarea termică a locuințelor, să apeleze la bănci. Reacția românilor - Profimedia

Facturile la utilităţi au crescut deja iar gazul ar putea fi folosit drept armă în războiul din Ucraina, prin urmare, creşterea eficienţei energetice este foarte importantă. Soluţia este economisirea energiei, iar aici termoizolarea clădirilor ar avea efectul dorit.

"Oricine are puşi 5.000 de euro deoparte trebuie să facă acest lucru, iar cine nu are să apeleze la bănci". Adică să facă încă un împrumut. Avem totuşi şi un scurt răgaz până să facem asta. Putem să ne bucurăm mai întâi de vacanţe dar apoi, din economiile noastre să luăm cei 5.000 de euro şi să-i folosim pentru această izolare "fără a mai aștepta să vină statul, primăria sau nu știu cine ca să le facă acest lucru." Iar concluzia economistului şef al BNR este clară: "Termoizolarea clădirilor este ceva ce se poate face în scurt timp și cu un efort financiar minim".  

"Oricine are puşi 5.000 de euro deoparte trebuie să facă acest lucru, iar cine nu are să apeleze la bănci. Bineînțeles, acum e perioada vacanțelor, oamenilor nu le stă mintea decât la vacanțe, dar după ce se vor fi terminat nu cred că există altă prioritate care să fie mai importantă decât izolarea termică a clădirilor, fără a mai aștepta să vină statul, primăria sau nu știu cine ca să le facă acest lucru. Termoizolarea clădirilor este ceva ce se poate face în scurt timp și cu un efort financiar minim.", a spus Valentin Lazea. 

Evident reacţiile au curs în ultimele ore, în mediul online oamenii amintesc la cât se ridică salariul mediu pe economie în România, de exemplu, sau faptul că termoizolarea se poate face pe bani europeni prin primării, cu condiția să se priceapă cineva la asta. Astăzi, şi preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat pe tema crizei energetice, despre care a spus că a fost minuțios pregătită de Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Economist BNR: Cine nu are 5.000 de euro pentru izolarea termică a locuințelor, să apeleze la bănci. Reacția românilor