Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ghid pe telefonul mobil pentru o călătorie cu autobuzele supraetajate din Constanţa

Autobuzele supraetajate din Constanţa au, în sfârşit, şi un ghid! Nu este vorba de o persoană, ci de o aplicaţie care îi poartă pe turişti prin oraş, ca printr-un muzeu. Pentru prima oară, autobuzele supraetajate circulă pe o rută cu o sută de obiective turistice.

de Redactia Observator

la 11.07.2018 , 23:28

Autobuzele supraetajate din Constanţa au, în sfârşit, şi un ghid! Nu este vorba de o persoană, ci de o aplicaţie care îi poartă pe turişti prin oraş, ca printr-un muzeu. Pentru prima oară, autobuzele supraetajate circulă pe o rută cu o sută de obiective turistice. Dar pentru că nu aveau ghid şi nici hărţi, până acum, călătorii trebuiau să ghicească unde sunt.

Telefonul nu ţine loc doar de aparat foto, ci şi de ghid. Cu ajutorul unei aplicaţii, turiştii de pe litoral pot afla din mers informaţii despre obiectivele pe lângă care trec.

DIANA SOBARU, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa

Vezi și

 Auziţi că trecem pe lângă Bursa Veche. Sistemul s-a activat automat. Ne spune când a fost construită, absolut tot ce trebuie să ştim despre acest obiectiv.

Autobuzele supraetajate au Internet, iar aplicaţia poate fi descărcată gratuit, în limba română, dar şi în engleză. Turiştii primesc şi varianta tipărită.  

Traseul începe din Gara Constanţa şi, în afară de Cazino, autobuzul marchează alte 99 de obictive istorice, precum Gara Maritimă, Cuibul Reginei, Farul Genovez sau Portul Turistic Tomis. 

Puncte de atracţie care, în urmă cu două săptămâni, treceau neobservate. În lipsa unui ghid, turiştii le cereau şoferilor de autobuz informaţii, aşa cum au surprins reporterii Observator. 

Un bilet cu autobuzul supraetajat costă 3 lei, dar cei care vor să coboare pe traseu, să viziteze obiectivele şi apoi să se urce înapoi, trebuie să plăteasă 5 lei. Cursele se vor face de mai multe ori pe zi, până pe 15 septembrie. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri economice » Ghid pe telefonul mobil pentru o călătorie cu autobuzele supraetajate din Constanţa