Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Hotelurile de tip boutique, lux de patru stele şi pe litoralul românesc

Succesul unei vacanţe depinde de cât de răsfăţat te simţi în locul ales. Iar cei care lucrează în turism ştiu asta şi încearcă să ţină pasul. Aşa au apărut şi pe litoralul nostru hotelurile de tip boutique.

de Redactia Observator

la 14.07.2018 , 21:52

Succesul unei vacanţe depinde de cât de răsfăţat te simţi în locul ales. Iar cei care lucrează în turism ştiu asta şi încearcă să ţină pasul. Aşa au apărut şi pe litoralul nostru hotelurile de tip boutique. Senzaţia de intimitate, serviciile personalizate şi nu în ultimul rând luxul de acolo sunt detaliile care atrag din ce în ce mai mulţi clienţi.

Televizoare de ultimă generaţie, cablu pay-per-view, internet de mare viteză sau nimic din toate acestea, în cazul în care clientul îşi doreşte linişte. Este ceea ce promit şi oferă hotelurile de tip boutique - o variantă de cazare bine cunoscută în străinătate, dar care a ajuns abia recent pe litoralul nostru.

Loredana a vrut să îşi petreacă vacanţa la mare altfel. Intim, departe de aglomeraţie şi totuşi cu maximum de confort. 

Vezi și

Loredana Ionescu, turist

Îmi aştept prietenele. Este sâmbătă seară şi aştept să ne distrăm.

Un hotel de tip boutique are musai 4 stele. Nu sunt multe camere, căci doar despre asta este şi conceptul. Fiecare încăpere e diferită însă de cealaltă şi parcă respectă pesonalitatea clientului. Personalul este instruit să înveţe numele oaspeţilor, iar dacă acesta se va întoarce şi la anul, va primi la cerere aceeaşi cameră pe care a avut-o vara trecută. Până şi locul în restaurant se păstrează pentru turiştii fideli. 

Proprietarii spun că au deschis acum două luni, dar camerele sunt deja ocupate în totalitate. Preţul variază între 60 si 100 de euro pe noapte.

Într-un alt boutique hotel, camerele sunt amenajate tematic şi decorate de un designer. Iar asta se vede în paturile îmbrăcate în catifea, draperii negre şi tapet.

Daniela Manolache, administrator hotel

Boutique hotel este un termen relativ nou în turismul românesc. Îmbinăm atmosfera lucuriantă cu gadgeturi de ulrimă generaţie, relaxarea cu buna dispoziţie.

În mijlocul restaurantului este şi o piscină în jurul căreia turiştii îşi pot lua micul dejun şi prânzul. Seara, în schimb, se transformă în ring de dans. Aici camerele costă chiar şi 200 de euro pe noapte. 

Cele mai multe hoteluri de tip boutique se găsesc în New York, Paris şi Londra.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri economice » Hotelurile de tip boutique, lux de patru stele şi pe litoralul românesc