Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Plata taxelor cu cardul, încă imposibilă la unele ghişee ANAF, Poştă sau Primărie

De la 1 iulie, ar trebui să putem plăti cu ajutorul cardului taxele si impozitele la ANAF, la Poştă sau la Primărie. Însă, în instituţiile statului, tehnologia este încă o himeră! În Capitală, există sedii ale Fiscului în care contribuabilii sunt priviţi ciudat atunci când solicită plata cu cardul.

de Redactia Observator

la 21.06.2018 , 22:46

De la 1 iulie, ar trebui să putem plăti cu ajutorul cardului taxele si impozitele la ANAF, la Poştă sau la Primărie. Însă, în instituţiile statului, tehnologia este încă o himeră! În Capitală, de exemplu, există sedii ale Fiscului în care contribuabilii sunt priviţi ciudat atunci când solicită plata cu cardul.

Legea cash-back obligă instituţiile, de la 1 iulie, publice care încasează impozite, taxe, amenzi, dobânzi sau penalităţi de întârziere să accepte plata cu cardul. Asta înseamnă că trebuie să se doteze cu POS-uri, aparate de plată.

Reporterii Observator au trecut pe la mai multe ghişee ale ANAF. Chiar în centrul Capitalei, sunt instituţii care nu au astfel de dispozitive.

Vezi și

Într-un alt sediu al Fiscului, suntem pasaţi între funcţionari, nu toate taxele pot fi plătite cu cardul.

La Poştă nici nu poate fi vorba despre plăţi prin POS. 

Conform legii, de la 1 iulie, instituţiile care refuză plata cu cardul ar putea fi sancţionate cu sume între 20.000 şi 50.000 de lei.

Dar 1 iulie este foarte aproape, iar implementarea legii pare a fi o misiune imposibila.

Adrian Benţa - analist financiar

Timpul este foarte scurt, si, mai ales, este un sistem bancar, care necesita aparatura speciala. Va dati seama ce s-ar intampla daca s-ar bloca cardurile sau ar aparea erori in banii cetatenilor. 

ANAF susţine că în Capitală există POS-uri instalate în toate cele 21 de sedii.

Tot de la 1 iulie, magazinele cu o cifră de afaceri de peste 50.000 de euro vor trebui să aibă cel puţin un astfel de aparat. Cu ajutorul lui, clienţii pot retrage din conturi maxim o sută de lei. Iar comercianţii pot percepe un comsion de până la 1%.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri economice » Plata taxelor cu cardul, încă imposibilă la unele ghişee ANAF, Poştă sau Primărie