Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Taxă pentru intrarea în centrul Capitalei

Accesul cu maşina în centrul Capitalei i-ar putea costa pe şoferi. Autorităţile locale se gândesc să introducă timbrul de centru pentru a reduce poluarea, dar şi traficul din zonă.

de Redactia Observator

la 24.05.2018 , 22:20

Accesul cu maşina în centrul Capitalei i-ar putea costa pe şoferi. Autorităţile locale se gândesc să introducă timbrul de centru pentru a reduce poluarea, dar şi traficul din zonă. Responsabilii de la Primăria Capitalei au întocmit chiar şi o hartă cu străzile şi bulevardele care ar putea fi tranzitate contra cost.

Este vorba despre principalele străzi şi bulevarde din centrul Capitalei. Bulevardele Magheru, Regina Elisabeta, Unirii - între Palatul Parlamentului şi Piaţa Unirii, dar CValea Victoriei - între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei. 

Nu se stie deocamdata cat va costa timbrul de centru, dar reprezentantii Primariei Capitalei spun ca nu va fi o suma mare şi ca aceasta taxa va putea fi platita fie prin SMS, fie prin intermediul unei aplicatii. 

Vezi și

Cert este ca aceasta taxa pentru soferii care vor sa intre cu masina in centru ar putea insoti intreg pachetul de masuri care au drept scop reducerea poluarii in Bucuresti.

Cum ar fi -  innoirea parcului auto al RATB - tocmai pentru a incuraja bucurestenii sa-şi lase masina acasa si sa foloseasca transportul in comun - mai ales la orele de vârf când este in trafic este un adevarat haos. 

Despre asta vorbea si primarul general al Capitalei - Gabriela Firea - care spunea ca va face chiar si o consultare publica pe tema taxei de centru pentru protejarea mediului înconjurător, a clădirilor de patrimoniu şi pentru relaxarea traficului rutier.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Taxă pentru intrarea în centrul Capitalei