Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vinete albe, verzi sau pestriţe în pieţele din România. Noile soiuri ar fi mai sănătoase

Tigrate, zebrate, albe sau verzi, vinetele au căpătat culori şi forme inedite, pentru prima oară în pieţele din România. Soiurile noi vin tocmai din Asia şi ar fi mult mai sănătoase decât cele tradiţionale.

de Redactia Observator

la 11.07.2018 , 23:06

Tigrate, zebrate, albe sau verzi, vinetele au căpătat culori şi forme inedite, pentru prima oară în pieţele din România. Soiurile noi vin tocmai din Asia şi ar fi mult mai sănătoase decât cele tradiţionale. Vinetele albe, de exemplu, conţin 90% apă, sunt bogate în potasiu şi magneziu şi scad colesterolul.

Negre sau albe, verzi, lila sau pestriţe - mai mari, mai subţiri sau rotunde, vinetele pot căpăta nenumărate forme şi culori. Tocmai pe diversitatea lor mizează Eva şi Mircea Burde, doi agricultori care de 30 de ani lucrează pământul. Vinetele albe le-au adus succesul. La tarabă, le vând cu 10 lei kilogramul.

Cei doi vând în piaţă legume din propriul solar. Deşi mai scumpe, vinetele albe sunt mult mai sănătoase. Sunt preferate de diabetici pentru că au mult mai puţine zaharuri, scad colesterolul, sunt bogate în atioxidanţi, potasiu şi vitamina B.

Vezi și

În Buzău, seminţele din India produc vinete tigrate, zebrate şi chiar evantai.

Pe acelaşi subiect

Faţă de vinetele tradiţionale, cele albe au un gust asemănător cu cel al ciupercilor de pădure, textura este mai cremoasă şi nu conţin seminţe.

La fel de diverse sunt şi reţetele cu vinete. În salată sau în tocăniţe, transformă orice masă în festin. Însă cel mai bine îşi dezvăluie aroma când sub pregătite simplu, la cuptor. 

Nu este recomandată prăjirea vinetelor, pentru că absorb foarte mult ulei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri economice » Vinete albe, verzi sau pestriţe în pieţele din România. Noile soiuri ar fi mai sănătoase