Antena Meniu Search
x

Video A venit să dea BAC-ul în toamnă, după o noapte în cazino, şi are planuri mari. "Ori bugetar, ori parlamentar"

BAC-ul de toamnă a început astăzi cu proba la limba română! Mihai Eminescu şi Lucian Blaga le-au dat şi de această dată...  bătăi de cap multor absolvenţi de liceu. Dacă unora NU le pasă aşa tare de diplomă, alţii îşi doresc cu tărie să ia examenul, pentru că visează să ajungă în armată, poliţie, jandarmerie sau chiar să ocupe un fotoliu de parlamentar. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 17.08.2022, 16:03

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După o noapte petrecută în cazino, îmbrăcat într-o bluză groasă, dar în pantaloni scurţi, cu două pixuri în buzunar şi cu buletinul în mână. Aşa a venit Liviu, un tânăr din Bucureşti, la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Speră la o notă cât mai bună, pentru că are planuri mari cu viaţa lui. 

LiviuA fost destul de bine. Chiar a fost uşor, am scris vreo şase pagini cu tot cu subiectul III. Îmi iese media bine, oricum. La istorie am învăţat, am făcut meditaţii toată vara. Vreau să intru la SNSPA. Să intru în Parlament.

ReporterŞi în Parlament ce vrei să faci?

Pe acelaşi subiect

LiviuSă mă fac ori bugetar ori parlamentar. Acum depinde ce uşi mi se deschid. 

Liviu este doar unul dintre cei aproape 35.000 de elevi înscrişi la sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Dintre cei care s-au înscris la această sesiune a bacalaureatului, peste 22.000 de candidaţi, adică aproape două treimi, au terminat liceul anul acesta. Dintre ei, peste 5.800 au dat BAC-ul pentru prima oară, ceea ce înseamnă că fie nu s-au prezentat la prima sesiune din diverse motive, fie nu au putut să se înscrie la examen din cauza corigenţelor sau mediilor neîncheiate. 

CandidatEu voiam să dau din vară, vă daţi seama, doar că profa de matematică a avut alte planuri pentru mine. 

Reporter: Cum ai ajuns la sesiunea din toamnă?

CandidatăAm rămas corigentă. La istorie. 

La proba de astăzi, absolvenţii au avut de realizat un eseu în care să prezinte particularităţile unui text poetic studiat. Cei de la real, Mihai Eminescu iar cei de la uman, Lucian Blaga. Rezultatul?

Reporter: Ce operă ţi-a picat?

CandidatMihai Eminescu. 

Reporter: Despre ce ai scris?

Candidat: N-am scris.

Reporter: N-ai scris nimic?

CandidatNu

Reporter: La subiectul I şi II cum te-ai descurcat?

CandidatA fost ok. Le-am făcut pe toate.

Au fost şi candidaţi care au ieşit cu zâmbetul pe buze.

Reporter: Cum a fost?

CandidatSpre surprinderea mea cât de cât uşor. Poate am avut şi norocul că am învăţat ce s-a dat la subiectul III. 

CandidatMi s-au părut destul de uşoare subiectele. Mai ales că la subiectul III a picat Luceafărul şi am învăţat cât de cât din Luceafăr. M-am descurcat.

La Galaţi, atmosfera înainte de examen era relaxată. Doar că cei doi poeţi le-au cam stricat dispoziţia candidaţilor, mai ales că şi ei au planuri importante de carieră.

Mâine va avea loc proba obligatorie a profilului, aşadar matematică sau istorie iar joi va avea loc proba la alegere. Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie. Cine nu are răbdare şi vrea să afle mai devreme cum s-a descurcat poate descărca subiectele şi baremele de corectare de pe site-ul edu.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » A venit să dea BAC-ul în toamnă, după o noapte în cazino, şi are planuri mari. "Ori bugetar, ori parlamentar"