Antena Meniu Search
x

Elevii din Bucureşti scapă de absenţe pe timpul grevei STB. Ce recomandă Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei şi ISMB recomandă conducerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar din Bucureşti să motiveze absenţele elevilor care, în urma grevei angajaţilor STB, nu au putut participa la cursuri.

de Redactia Observator

la 24.01.2022, 17:39

Elevii din Bucureşti scapă de absenţe pe timpul grevei STB. Ce recomandă Ministerul Educaţiei
Elevii din Bucureşti scapă de absenţe pe timpul grevei STB. Ce recomandă Ministerul Educaţiei - Shutterstock

Conform unui anunţă făcut de Ministerul Educaţiei, absenţele vor fi motivate şi mâine, 25 ianuarie 2022, iar dacă incertitudinea la nivelul transportului public de suprafaţă din Bucureşti se prelungeşte, atunci şcolile vor fi nevoite să organizeze cursurile în online.

"Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București apelează la autoritatea Primăriei Generale a Municipiului București pentru a găsi resurse astfel încât sa asigure rezolvarea problemelor de transport în comun, în mod responsabil, pentru a nu afecta dreptul la educație al elevilor, având în vedere pierderile educaționale suferite deja în contextul crizei sanitare.

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București din zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, nu au putut participa la cursuri.

De asemenea, se recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București identificarea de soluții astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaților Societății de Transport București, elevii care nu pot ajunge în unitățile de învățămînt să desfășoare activitatea didactică online", se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Pe acelaşi subiect

O nouă rundă de negocieri cu sindicaliștii STB

Conducerea STB se va întâlni luni seara atât cu sindicatele minoritare, cât și cu cel majoritar, anunță consilierul general USR Florin Covaci.

„Tocmai s-a încheiat o întâlnire a conducerii STB menită să urgenteze rezolvarea crizei. Pentru a debloca situația am propus ca întâlnirile Consiliului de administrație cu sindicatele să se desfășoare atât cu sindicatele minoritare, dar și cu sindicatul majoritar pentru a asculta toate părțile implicate în conflictul de la STB, dar și doleanțele celor care nu sunt de acord cu sistarea completă a activității”, anunță pe Facebook Florin Covaci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Elevii din Bucureşti scapă de absenţe pe timpul grevei STB. Ce recomandă Ministerul Educaţiei