Meniu
Search
x

STB a publicat anunțuri de angajare, în urma grevei. Adrian Criț: Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajați manipulați de sindicat

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a anunţat, luni, că s-a demarat procedura de angajare de şoferi de autobuz, selecţia urmând să fie mai atentă. ”Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajaţi care au căzut pradă manipulării sindicatului reprezentativ”, a anunţat directorul general. Acesta a precizat că au fost formulate plângeri penale pentru cei care au declanşat greva, iar societatea este în imposibilitatea de a plăti salariile. Criţ afirmă că, pentru fiecare zi de grevă, s-au pierdut 4,8 milioane de lei.

De Redactia Observator la 24.01.2022, 10:51

”Am luat următoarele măsuri: am notificat toţi angajaţii vis-a-vis de îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Am formulat plângeri penale împotriva celor care au declanşat această grevă ilegală. Aplicăm cu fermitate tot ceea ce este scris în Codul Muncii şi în contractul colectiv de muncă împotriva angajaţilor care nu şi-au dus la îndeplinire atribuţiile de serviciu obligaţie pe care o aveau faţă de bucureşteni”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă Adrian Criţ, directorul general al STB.  

Potrivit acestuia, a fost declanşată procedura de angajare a ”mii de şoferi”.  

”Pe site-ul STB astăzi a fost publicat anunţul de angajare pentru şoferi de autobuze: Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajaţi care au căzut pradă manipulării sindicatului reprezentativ şi în continuare protestează fără să aibă nicio dorinţă”, a mai declarat Criţ.  

Directorul general al STB a precizat că a existat şi există în continuare disponibilitate la dialog şi la rezolvarea prolemelor, în limita bugetului.  

Pe acelaşi subiect

STB înregistrează pierderi de 4,8 milioane lei pe zi din cauza grevei

”În momentul de faţă, prin manipularea unor lideri  se doreşte doar demisia mea. Din păcate, situaţia financiară a companiei, urmare a acestor cinci zile de grevă, este serios afectată. Din păcate, ne vom afla în imposibilitatea plăţii salariilor. Cei care nu revin la locul de muncă sunt responsabili de acest lcuru”, a mai precizat directorul general STB. 

Potrivit acestuia, zi de zi, s-au pierdut 4, 8 milioane lei, prin neefectuarea prestaţiilor.  

”Decizia Tribunalului este clară, sindicatul transportatorilor este direct responsabil, există imagini, înregistrări, de unde rezultă cine este responsabil”, a mai declarat Adrian Criţ.  

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » STB a publicat anunțuri de angajare, în urma grevei. Adrian Criț: Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajați manipulați de sindicat