Antena Meniu Search
x

Video Părinţii vor ca elevii să facă şcoala fizic, dar refuză testarea şi vaccinarea copiilor - sondaj

Cu fix două săptămâni înainte de începerea şcolii, majoritatea părinţilor vor ca elevii să se întoarcă în bănci.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 30.08.2021, 17:32

Foto: Shutterstock Vezi și

Un sondaj cerut de Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi arată că nu mai puţin de 80 la sută dintre părinţi îşi doresc ca propriii lor copii să meargă fizic la ore.

Sondajul arată că 6% dintre părinţi spun că ar continua în regim online.

Sondajul cerut de Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi atinge şi subiectul vaccinării împotriva COVID-19 a şcolarilor. Vă reamintim că în acest moment în România pot fi imunizaţi copiii peste 12 ani! 

40% dintre părinţi au răspuns că nu sunt de acord cu testarea elevilor la şcoală, dar peste 50% au spus că ar vrea ca profesorii copiilor să fie testaţi.

Pe acelaşi subiect

Reticenţa faţă de vaccinare este mare. Peste 50% dintre părinţi au declarat că nu au de gând să îşi vaccineze copiii, cel puţin în următoarea perioadă.

Ce spune ministrul Educaţiei despre testarea în şcoli

Ministrul Educaţiei a vorbit astăzi despre regulile care vor fi obligatorii în noul an şcolar. Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că există teste suficiente pentru profesori şi că vor fi distribuite chestionarele pentru elevi, privind dorinţa de a se vaccina.

"Orice profesor, orice angajat din învăţământ, va fi testat în măsura în care va prezenta simptome sau dacă va fi contact al unor cazuri confirmate. Există teste suficiente. Există în fiecare şcoală o persoană desemnată pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi.

La începutul anului şcolar vom distribui acele chestionare prin care ne dorim ca părinţii să răspundă dacă doresc vaccinarea", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Câţi elevi s-au vaccinat împotriva Covid-19

Ministrul Educaţiei a anunţat că până în prezent s-au vaccinat 5% dintre elevii cu vârsta între 12 şi 15 ani şi peste 20% dintre cei din categoria de vârstă 16-19 ani. “Este vorba de 34.709 elevi din categoria de vârstă 12 – 15 ani, reprezentând aproape 5%, un progres important faţă de ultima raportare de 5.000 de elevi cu vârsta între 12 – 15 ani. Pentru cei cu vârsta între 16 şi 19 ani avem 153.000 de vaccinaţi astăzi, un progres de trei mii faţă de ultima raportare. Peste 20%”, a transmis ministrul Educaţiei.

El a precizat că este nevoie de acţiuni de informare pentru creşterea ratei de vaccinare în rândul elevilor. “Şi 5%, şi 20% înseamnă peste media naţională, care nu este prea sus. E nevoie de un efort comun, este nevoie de acţiuni de informare care au demarat deja, există în fiecare şcoală o persoană desemnată pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi pentru a putea răspunde părinţilor la orice fel de întrebări despre vaccinare”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Părinţii vor ca elevii să facă şcoala fizic, dar refuză testarea şi vaccinarea copiilor - sondaj