Antena Meniu Search
x

Părinții vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor, la începutul anului școlar, anunță ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că la începutul anului școlar, părinții vor primi un formular în care vor trebui să precizeze dacă își vor vaccina sau nu copiii. În fiecare școală va exista o persoană care să îi ajute cu aceste documente. 

de Redactia Observator

la 23.08.2021, 11:05

Părinții vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor, la începutul anului școlar, anunță ministrul Educației
Părinții vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor, la începutul anului școlar, anunță ministrul Educației - Shutterstock

Sorin Cîmpeanu a anunțat, la Digi24, că părinții vor primi, la începutul anului școlar, formulare prin care li se cere acordul privind vaccinarea copiilor de peste 12 ani. 

„Va fi un coordonator pe fiecare școală, care prin intermediul diriginților va lua legătura cu părinții. Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor. Formularele se vor distribui la începerea școlii. Aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții și vor stabili o cale de comunicare - fizic, online sau combinat”, a explicat Cîmpeanu.

„Prin întâlniri interactive, părinții pot adresa orice fel de întrebări. Cei cu competențe medicale și-au afirmat disponibilitatea de a oferi aceste răspunsuri. E o acțiune în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății”, a adăugat el.

Ministrul a ținut să precizeze și că purtarea măştii de protecţie în şcoală, în spaţiile interioare, va fi obligatorie cu excepţia învăţământului special, în cazul căruia va exista o recomandare privind purtarea măştii, dar nu obligativitate şi cu excepţia orelor de educaţie fizică derulate în interior, cu condiţia ca în localitate rata de infectare să fie sub 2 la mie. În localităţile cu indici de infectare de peste 2 la mie orele de sport vor putea fi organizate doar în spaţii exterioare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Părinții vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor, la începutul anului școlar, anunță ministrul Educației