Antena Meniu Search
x

Autorităţile stabilesc ultimele detalii pentru începerea anului şcolar. Sorin Cîmpeanu: "Există teste suficiente"

Detalii de ultim moment pentru elevi, părinți și profesori. Autoritățile pun cap la cap toate detaliile pentru începerea noului an școlar. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat câţi elevi au fost deja vaccinaţi şi că vor exista echipe mobile de vaccinare, care vor merge în şcoli.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 30.08.2021, 14:07

Vezi și

Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că există teste suficiente pentru profesori şi că vor fi distribuite chestionarele pentru elevi, privind dorinţa de a se vaccina.

"Orice profesor, orice angajat din învăţământ, va fi testat în măsura în care va prezenta simptome sau dacă va fi contact al unor cazuri confirmate. Există teste suficiente. Există în fiecare şcoală o persoană desemnată pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi.

La începutul anului şcolar vom distribui acele chestionare prin care ne dorim ca părinţii să răspundă dacă doresc vaccinarea", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Câţi elevi s-au vaccinat împotriva Covid-19

Pe acelaşi subiect

Ministrul Educaţiei a anunţat că până în prezent s-au vaccinat 5% dintre elevii cu vârsta între 12 şi 15 ani şi peste 20% dintre cei din categoria de vârstă 16-19 ani. “Este vorba de 34.709  elevi din categoria de vârstă 12 – 15 ani, reprezentând aproape 5%, un progres important faţă de ultima raportare de 5.000 de elevi cu vârsta între 12 – 15 ani. Pentru cei cu vârsta între 16 şi 19 ani avem 153.000 de vaccinaţi astăzi, un progres de trei mii faţă de ultima raportare. Peste 20%”, a transmis ministrul Educaţiei.

El a precizat că este nevoie de acţiuni de informare pentru creşterea ratei de vaccinare în rândul elevilor. “Şi 5%, şi 20% înseamnă peste media naţională, care nu este prea sus. E nevoie de un efort comun, este nevoie de acţiuni de informare care au demarat deja, există în fiecare şcoală o persoană desemnată pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi pentru a putea răspunde părinţilor la orice fel de întrebări despre vaccinare”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, despre eliminarea profesiei părinţilor din cataloage

Sorin Cîmpeanu susține că reglementarea care prevede eliminarea înscrierii profesiei părinților în cataloagele școlare va duce la o aprecierre obiectivă a elevilor. Ministrul a dat exemplul copilului său, despre care a spus că a fost dezavantajat de unii profesori.

Acele date nu au niciun fel de relevanță pentru profesor. Elevul trebuie să fie apreciat obiectiv, indiferent că este un copil de ministru sau un copil de o altă profesie, să spunem mai jos pe o ierarhie pe care n-o asum din perspectivă socială. Deci pentru a nu promova false ierahii, pentru a promova un acces echitabil la educație al tuturor copiilor”, a spus Sorrin Cîmpeanu.

Acesta a precizat că aceste date vor fi solicitate celor care depun dosare pentru anumite tipuri de burse. „Pe de altă parte, aceste informații care nu îl ajută pe profesor în evaluare vor face parte din dosarul social, pentru că sunt acele burrse al căror cuantum tocmai vrem să-l ridicăm, și în afară de bursele de performanță și de merit, pentru bursele de studiu și pentru bursele de ajutor social veniturile părinților sunt luate în calcul”, a adăugat ministrul.

Întrebat dacă au fost cazuri în care s-au făcut difeențe între elevi pe baza profesiei părinților, Sorin Cîmpeanu a dat exemplul copilului său.

„Dacă rămânem ancorați în realitate, știm bine că da. N-o să mă raportez la experiențele alotora, dar am avut și eu copil, care a fost elev, și care a avut pe de o parte de suferit de la unii care nu îl plăceau pe tatăl lui ministru, a avut avantaje de la alții care îl plăceau pe tatăl lui ministru. Toate aceste lucruri sunt incorecte, nu sunt tolerabile, iar această reglmentare ajută la o evaluare obiectivă a elevilor”, a mai declarat ministrul Educației.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Educatie » Autorităţile stabilesc ultimele detalii pentru începerea anului şcolar. Sorin Cîmpeanu: "Există teste suficiente"