Antena Meniu Search
x

Video Mii de copii din 20 de judeţe au primit ghiozdane echipate, prin intermediul Fundaţiei Mereu Aproape, graţie unui program menit să limiteze abandonul şcolar

De la curiozitate la uimire; şi de la surpriză la convingerea că Moș Crăciun a venit mai repede. Prin aceste stări au trecut peste cinci mii trei sute de elevi de gimnaziu în primele două săptămâni de școală. Copii din 20 de județe au primit în dar ghiozdane echipate cu rechizite prin programul "Educație pentru România". De șapte ani, scopul proiectului este încurajarea învățăturii și reducerea abandonului școlar.

de Redactia Observator

la 24.09.2023, 13:58

Vezi și
  • Fundaţia Mereu Aproape depune eforturi pentru limitarea abandonului şcolar în România.

Din Bihor în Brăila, din Mehedinți în Botoșani, de la Alba în Ialomița, curiozitatea, nerăbdarea, uimirea și bucuria s-au așezat pe chipurile elevilor de gimnaziu incluși în acest an în proiectul care urmărește educarea tuturor copiilor, indiferent de situația familială ori financiară. 

Denisa, elevă Vaslui: Cred că o să ne fie de folos, companiei şi tuturor!

Iuliana Ciobanu, director şcoală Vaslui: Elevii noștri au așteptat aceste zile cu nerăbdare aceste cadouri din partea companiei RURIS și a Fundației Mereu Aproape, chiar unii dintre ei nu și-au mai cumpărat ghiozdanele știind că vor primi ghiozdane echipate.

Ioan Dorobanţu, primar comuna Bogdăneşti: Reprezintă un imbold pentru ei și, fără cuvinte mari, merită acești copilași deoarece îi stimulează să învețe.

Pe acelaşi subiect

Cele 5.320 de ghiozdane cu rechizite, special comandate pentru acești elevi, au fost împărțite în 56 de școli din 20 de județe.

Ionel Petrea, fost director şcoală Timiş: Eu cred că se bucură atât copiii cât și părinții, cu siguranță se vor ruga de sănătate a Dumnezeu acestor oameni inimoși care împart ghiozdane, care dau speranță la educație, care are un mesaj foarte important pentru comunitate: copiii trebuie duși la școală.

Cea mai mare provocare a proiectului "Educație pentru România" a fost, anul acesta, adusă de situația economică mondială. Din cauza fluxurilor de producție suprasolicitate, ghiozdanele și rechizitele, importate special pentru cei 5.320 de elevi, au ajuns în țară târziu. Cu toate acestea, în câteva ore, angajații RURIS au reușit să echipeze și să împacheteze ghiozdanele. Au avut ajutoare de nădejde – proprii copii.

Victor: Ce facem noi aici? Echipăm ghiozdane pentru școlile din toată țara 

Mihnea: Acțiunea de azi mi se pare revoluționară, mai ales pentru Craiova. E foarte multă lume aici care vine cu scopul de a ajuta și e din suflet. 

Sebastian: Este o experiență minunată și simt că pot să ajut, că noi toți putem ajuta cu această donație de 5,300 de ghiozdane. Îi încurajez pe toţi să dea din ceea ce au și să împărtășească și la finalul zilei să ne asigurăm că toți sunt bine. 

Cătălin Stroe, fondator şi preşedinte RURIS: Ne simţim înconjuraţi de energia necesară pentru a ajuta comunitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Educatie » Mii de copii din 20 de judeţe au primit ghiozdane echipate, prin intermediul Fundaţiei Mereu Aproape, graţie unui program menit să limiteze abandonul şcolar