Antena Meniu Search
x

Mai multe școli „roșii” și „galbene” din București ar putea schimba scenariul, cu o zi înainte de deschiderea anului școlar

Situația școlilor „roșii” și „galbene” din București s-ar putea modifica, cu o zi înainte ca elevii să înceapă noul an școlar. Totul se va tranșa într-o ședință a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență care se reunește duminică dimineață.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.09.2020, 08:42

Mai multe școli „roșii” și „galbene” din București ar putea schimba scenariul
Mai multe școli „roșii” și „galbene” din București ar putea schimba scenariul - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Autoritățile au anunțat că fiecare unitate de învățământ își va adapta scenariul la indicația DSP-urilor și inspectoratelor școlare
  • Potrivit primelor raportări, 24 de școli din București se află în scenariul roșu.

Potrivit edupedu.ro, școala numărul 156 va intra pe scenariul galben (deci cu sistem hibrid) din scenariul roșu în care fusese plasat inițial (ceea ce însemna predare exclusiv online). Alte școli, din sectorul 5, vor ieși din scenariul galben și vor intra în roșu, pentru că nu s-au terminat lucrările de renovare.

Răzgândirile din Capitală vin la o zi după o decizie similară în Sibiu, unde toţi cei 1.440 de elevi din municipiu care figurau joi, în documentele publicate de Ministerul Sănătății, în scenariul roşu, au aflat că vor putea să înceapă de fapt de luni școala fie în formă hibrid, fie 100% în clase. 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu a fost nevoit să îşi schimbe decizia, la intervenţia Primăriei, așa că elevii, părinții și profesorii din 3 licee din Sibiu au aflat abia în sâmbăta dinaintea începerii anului școlar că se vor duce fizic de luni la școală.

Cele trei scenarii pentru începerea școlii în București

Autoritățile române au stabilit că în funcție de această analiză, bazată pe datele furnizate de DSP-urile din țară, se stabilește după care din cele 3 scenarii vor funcționa școlile.

Scenariul 1 sau scenariul verde - Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul 2 sau scenariul galben - Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

Scenariul 3 sau scenariul roșu - Participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3 bolnavi / 1.000 de locuitori.

Număr de infectări la mia de locuitori - situația pe sectoare

SECTORUL 1 - 1.34

SECTORUL 2 - 1.17

SECTORUL 6 - 1.03

SECTORUL 4 - 0.96

SECTORUL 3 - 0.93

SECTORUL 5 - 0.82

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Mai multe școli „roșii” și „galbene” din București ar putea schimba scenariul, cu o zi înainte de deschiderea anului școlar