Antena Meniu Search
x

Video Simulare BAC 2023. Doi din 10 elevi au lipsit, iar Harap Alb le-a dat bătăi de cap celor care s-au prezentat: "Mi-a picat faţa că nu am învăţat basmul"

Harap Alb i-a cam pus în încurcătură pe elevii de clasa a 12-a care au dat azi simularea de Bacalaureat. Prea puţini au dat importanţă basmului românesc aşa că nu vor obţine note prea mari. Oricum, 2 din 10 liceeni au lipsit la nivel naţional de la acest test important, care trebuia să le arate nivelul de pregătire.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 27.03.2023, 20:34

Vezi și

Lupta dintre bine şi rău, descrisă de Ion Creangă, i-a pus în dificultate pe tinerii de clasa a douăsprezecea. Elevii de la uman au avut de compus un eseu despre relaţia a două personaje dintr-un basm cult, iar cei de la real au avut de caracterizat unul singur. Alegerea corectă ar fi fost Harap Alb, spun profesorii. "Mie mi-a picat faţa că nu am învăţat Harap Alb, mă bazez pe subiectul 1 si 2", spune un elev. "Nu prea am ştiut la Harap Alb, nu am apucat sa învăţ, sper la un 7", spune un altul.

Din cei aproape 150.000 de elevi din clasa terminală, peste 27.000 au lipsit de la Simularea de Limba si Literatura Română. Iar mulţi dintre cei care au participat nu s-au stresat deloc de rezultat. 12 tineri au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze comentariul. Ana a lipsit de la simularea de Bacalaureat pentru ca are o tulburare de învatare, iar Inspectoratul şcolar nu i-a aprobat materialele de care are nevoie ca să susţină acest examen, la fel ca ceilalţi colegi ai ei. Aşa că a protestat la prima oră alături de alţi elevi şi părinţi.

Deşi în alte ţări europene, aceşti elevi au voie cu micile ajutoare, autorităţile de la noi dau foarte greu aprobări pentru folosirea lor la examene. Mâine elevii vor fi testati la matematică sau istorie, iar miercuri urmeaza proba la alegere a profilului. Comunicarea rezultatelor se va face în data de 6 aprilie, dar atentie, notele nu se trec in catalog decat in situatii exceptionale, cu o cerere scrisa, facuta la unitatea de invatamant. Examenul de Bacalaureat va fi susţinut în luna iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Educatie » Simulare BAC 2023. Doi din 10 elevi au lipsit, iar Harap Alb le-a dat bătăi de cap celor care s-au prezentat: "Mi-a picat faţa că nu am învăţat basmul"