Antena Meniu Search
x

Subiecte Bac 2019 Română. Ce au avut de rezolvat elevii

Subiecte Bac 2019 Română. Aproximativ 130.000 de absolvenţi de liceu au susţinut, astăzi, proba la Limba şi Literatura Română a examenului de Bacalaureat 2019.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 06.07.2019, 16:27

Subiecte Bac 2019 Română. Aproximativ 130.000 de absolvenţi de liceu au susţinut, astăzi, proba la Limba şi Literatura Română a examenului de Bacalaureat 2019.

Potrivit Ministerului Educaţiei, peste 136.000 de elevi s-au înscris pentru sesiunea iunie-iulie 2019 a examenului de Bacalaureat.

La proba de astăzi, candidaţii primesc subiecte Bac 2019 Română în funcţie de profilul urmat la liceu.

Astfel, pentru profilul umanist şi cel pedagogic vor fi aceleaşi subiecte, în timp ce candidaţii la profilul real şi profilul tehnologic vor primi, de asemenea, subiecte identice.

Pe acelaşi subiect

Subiect Bac 2019 Română sunt elaborate de specialişti ai Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), la fel ca şi subiectele publicate pe subiecte.edu.ro.

Elevii au avut de realizat, la subiectul 3, un eseu pe baza unui text aparţinând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul Real şi Tudor Arghezi sau Ion Barbu la Uman.

La primul subiect, elevii au avut de realizat un eseu argumentativ privind pregătirea pentru un discurs şi exerciţii la pe text la prima vedere.

Textul la prima vedere a fost „Amintiri de la Junimea din Iaşi", de George Panu.

Subiectul al doilea a fost comun pentru ambele profile: perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din 'Venea o Moară pe Siret'.

Subiecte Română Bac 2019 pentru elevii de clasa a XII-a

Subiecte Bac 2019 Română. Reguli la examenul de Bacalaureat

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen.

La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Subiecte Bac 2019 Română. Calendarul probelor scrise

După examenele orale, elevii intră în focul probelor scrise, ale căror note vor fi decisive pentru stabilirea mediei generale.

Primul examen a început astăzi, 1 iulie, iar ultimul are loc 3 zile mai târziu, pe 4 iulie.

- limba română (proba Ea): luni, 1 iulie

- limba maternă (proba Eb): marţi, 2 iulie

- proba obligatorie a profilului (Ec): miercuri, 3 iulie

- proba la alegere a profilului şi specializării (Ed): joi, 4 iulie.

Examenul naţional de Bacalaureat 2019 se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

- au susţinut probele de evaluare a competenţelor;

- au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Educatie » Subiecte Bac 2019 Română. Ce au avut de rezolvat elevii