Antena Meniu Search
x

Video Tabăra de japoneză, o experienţă inedită pentru copii, în Bucureşti. Cât costă o săptămână alături de profesorii veniţi din Ţara Soarelui Răsare

Tabăra organizată special pentru cei mici le oferă acestora ocazia de a învăţa limba japoneză cu profesori nativi şi să intre în tainele culturii din Ţara Soarelui Răsare, chiar aici, în Bucureşti.

de Redactia Observator

la 05.07.2022, 17:17

Vezi și
  • Tabăra de japoneză, o experienţă inedită pentru copii, în Bucureşti. Cât costă o săptămână alături de profesorii veniţi din Ţara Soarelui Răsare

Este diversificată şi conţine o multitudine de ateliere. „Avem foarte multe feluri de ateliere: atelier de sushi, atelier de gastronomie japoneză şi atelier de caligrafie”, a împărtăşit cu echipa Observator, profesoara de limba japoneză, Hiroko Ogawa.

Organizatorul taberei, Cristian Jidiu, este de părere că Japonia „aduce un plus de cultură, de educaţie în viaţa copiilor”, tocmai de aceea tabăra nu le oferă doar cursuri de limba japoneză ci şi de educaţie şi cultură. Acesta a ţinut să menţioneze că la venirea în tabără „copiii nu trebuie sa stie limba japoneză”.

Cum se desfăşoară o zi la tabăra japoneză

Programul este unul bine pus la punct. Copiii îşi încep ziua cu înviorarea, după care continuă cu 3 ore de limba japoneză, apoi iau prânzul şi participă la diferite ateliere culturale precum: ceremonia prânzului, a ceaiului, arta impachetarii, manga, anime.

Pe acelaşi subiect

Copiii se distrează şi îşi doresc ca la final să cunoască limba şi cultura japoneză cât mai bine. „Învăţ mai multă japoneză pentru că avem doi profesori nativi”, a declarat o fetiţă înscrisă în tabără.

Profesoara de japoneză, Hiroko Ogawa consideră că limba română este mult mai grea decât japoneza: „Româna e mai grea. Dar scrierea e mai grea în limba japoneză pentru că avem peste 2000 de caractere”.

O astfel de tabără de o săptămână costă între 2000 şi 3000 mii de lei şi se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Educatie » Tabăra de japoneză, o experienţă inedită pentru copii, în Bucureşti. Cât costă o săptămână alături de profesorii veniţi din Ţara Soarelui Răsare