Antena Meniu Search
x

Video Şcoala de vară FDVDR oferă copiilor o experienţă unică: călătorii virtuale în Mitologia Antică

Taberele de vară sunt o opţiune atractivă şi educativă de petrecere a timpului liber pentru copiii creativi și curioși. Iar cei cu vârste între 8 și 16 ani se mai pot înscrie, până în 29 iunie, la tabăra de cunoaștere și comunicare de la Școala de Vară a Fundației Dan Voiculescu. Acolo, pe lângă exersarea unei limbi străine, cum ar fi engleza şi japoneza, copiii pot învăţa arta comunicării și a conversației eficiente, dar pot face şi călătorii virtuale în Mitologia Antică.

de Redactia Observator

la 26.06.2022, 14:07

Vezi și

În fiecare vară, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează Școala de Vară FDVDR, un program educațional care aduce în prim plan dezvoltarea personală și comunicarea. În funcție de nivelul de vârstă, copiii înscriși la acest program își vor putea dezvolta abilitățile de comunicare și vor învăța cum să devină oratori desăvârșiți.

"Copiii care se vor înscrie la tabăra de vară a Școlii FDVDR vor afla, la cursul Arta Conversației, tehnici de comunicare eficientă. De asemenea, vor afla, pe baza unui chestionar, care este stilul lor de comunicare și cum pot să și-l îmbunătățească. Pentru a comunica eficient trebuie să ținem cont de foarte mulți factori, cum ar fi, modul în care gesticulăm, expresia feței noastre, postura pe care o avem, atitudinea pe care o abordăm într-o situație de viață sau alta. Contează foarte mult și formele mai subtile ale comunicării non-verbale, cum ar fi modul în care ne îmbrăcăm, adică vestimentația. Și culorile au o importanță specială. Ele pot să ajute sau să inhibe comunicarea", a declarat Ramona Mezei, profesor Școala FDVDR.

Participarea la atelierul de mitologie îi va ajuta pe copii să devină buni naratori dar și să dobândească abilități care le vor permite să scrie, cu mai multă ușurință, propriile povești. "În primul rând ei vor putea să devină buni naratori. Abilitatea de a comunica, în primul rând jonglând cu cuvintele și în al doilea rând plecând de la imagini, de la ce înseamnă grafica unei mitologii, pentru că reprezentarea unei zeități care au mai multe brațe sau a unor elemente care sunt compuse și inspirate din diverse părți în acest context pot deveni jaloane de dezvoltare a imaginației și creativității. Deoarece sunt regizor de film", a declarat Mariana Panchis, regizor de film şi scenograf.

Pentru a-și diversifica nivelul conversational, cei cărora le plac provocările pot opta pentru atelierul de limba japoneză, de care copiii sunt mereu foarte încântați. Activitățile din cadrul taberei se vor desfășura online, pe platforma educațională Școala FDVDR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Şcoala de vară FDVDR oferă copiilor o experienţă unică: călătorii virtuale în Mitologia Antică