Antena Meniu Search
x

Video Tabăra de sculptură de la Măgura, cel mai mare ansamblu arhitectural din sud-estul Europei: 256 de lucrări pe 70.000 de metri pătraţi

Tabăra de sculptură de la Măgura, judeţul Buzău, deschisă la începutul anilor '70 are, de ieri, elemente moderne. Toate lucrările au primit un cod QR. Odată scanat, acesta oferă informaţii despre opera de artă, dar şi despre artist. Întreaga zonă este iluminată cu lămpi led, alimentate de la panouri solare şi este monitorizată de un sistem de camere inteligente. 

de Adrian Bonciu

la 16.06.2022, 08:05

Vezi și

Toate statuile au primit coduri QR, iar vizitatorii pot afla toate informaţiile despre exponat şi autor doar cu o simplă scanare. Articolele se păstrează chiar şi în memoria telefonului mobil. Intrarea la Tabăra de sculptură de la Măgura este gratuită.

Cel mai mare ansamblu arhitectural din sud-estul Europei

Daniel Costache – director Muzeul Judeţean Buzău: Este de departe cel mai mare ansamblu arhitectural de acest gen din sud-estul Europei. Este un ansamblu compus din 256 de lucrări pe 70.000 de metri pătraţi.

Lucrările sunt impresionante, iar temele alese sunt diferite: de la motive religioase, până la figuri ale unor personalităţi istorice.

Pe acelaşi subiect

Alexandru Anghel – muzeograf: Îl regăsim pe Burebista, o lucrare emblematică pentru tabăra de sculptură. E împământat, iese doar bustul afară cu o singură mână, care este întinsă pe pământ. Mai sunt Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu, Doamna Neaga, Vintilă Vodă. 

Investiţia de puţin peste 580.000 de lei a fost asigurată de către Consiliul Judeţean Buzău.

Petre Emanoil Neagu – preşedinte CJ Buzău: Ce s-a făcut, iluminat, punerea în valoare a statuilor, drenajul zonei, paza. 

După modernizare, pe perioada verii, în tabăra de sculptură de la Măgura vor avea loc mai multe evenimente menite să atragă cât mai mulţi turişti, de la concerte de muzică populară, până la observaţii astronomice sau ateliere ştiinţifice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tabăra de sculptură de la Măgura, cel mai mare ansamblu arhitectural din sud-estul Europei: 256 de lucrări pe 70.000 de metri pătraţi