Antena Meniu Search
x

Video Toți elevii din Iași încep de azi să fie testați la 10 materii. La ce nivel sunt după un an și jumătate de școală online

Toți elevii la testare. De data asta, în scop educativ. Este inițiativa Inspectoratului Școlar județean din Iași care vrea să afle la ce nivel de pregătire sunt acum elevii, după un an și jumătate în care au învățat aproape exclusiv online. Testarea va începe chiar de astăzi, iar notele nu vor fi trecute în catalog.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 20.09.2021, 15:51

Vezi și

Vorbim despre 10 teste diferite la 10 materii, practic toate disciplinele pe care le au în orar în acest moment elevii, inclusiv la educaţie fizică şi sport. Vorbim doar de câte un test pe zi în următoarele săptămâni şi notele nu vor fi trecute în catalog decât în situaţii excepţionale.

Elevilor li se va explica faptul că aceste teste au un rol pur informativ pentru profesori, ca ulterior, în urma rezultatelor de la aceste testări să se adapteze modul în care se va preda la clasă fiecare materie în parte, în funcţie de cât de bine sunt pregătiţi elevii sau cât de mult au rămas în urmă cu materia. Iniţiativa vine tocmai pentru a vedea ce s-a întâmplat practic cu elevii în ultimul an şi jumătate când au învăţat aproape exclusiv online.

Notele nu vor fi trecute în catalog

Cei de la Inspectorat spun că aşa vor putea să facă o strategie diferită la fiecare clasă. Desigur vor fi testaţi şi profesorii. Vor primi chestionare pentru a vedea care este şi nivelul acestora şi care este în acest moment perspectiva lor asupra a ceea ce se întâmplă la clase. Voiau să afle toate aceste lucruri pentru a fi pregătiţi mai bine pentru noul an şcolar, pentru a şti cum să lucreze cu fiecare elev în parte în funcţie de modul în care s-au pregătit şi ei  în ultimul an şi jumătate, când a fost oricum foarte diferit faţă de tot ce ştiau elevii despre şcoală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Educatie » Toți elevii din Iași încep de azi să fie testați la 10 materii. La ce nivel sunt după un an și jumătate de școală online