Antena Meniu Search
x

Video Interviu exclusiv cu Hovik Keuchkerian din Casa de Papel: "Sunt convins că o să fie cel mai bun sezon"

Fanii serialului ”La casa de papel” se pregătesc de ultimele episoade. Pe 3 decembrie urmează să se lanseze pe Netflix ultima parte din sezonul final al celebrului serial care a fost un adevărat fenomen la nivel internaţional. Hovik Keuchkerian, unul dintre actorii serialului care a făcut senzație în toată lumea, a vorbit despre finalul epic al seriei Casa de Papel.

de Mihaela Uretu

la 03.12.2021, 12:34

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Spune-ne cum a fost să filmezi pentru sezonul cinci din La Casa de Papel?

A fost o nebunie absolută. Filmările pentru La Casa de Papel erau oricum complicate pentru întreaga echipă. Şi pe deasupra a mai fost şi covidul. Nu cred că o să îţi spună cineva că a fost totul perfect. A fost destul de dificil pentru înteaga echipă.

A fost foarte emoţionant?

Eram conştienţi cu toţii că excursia era aproape de final. Dar în ring, pe platouri, în viaţa de zi cu zi nu ne gândeam că se termină. Îţi dai seama că că se termină chiar la final, la ultima scenă. Eu cred că cel mai dificil o să fie în momentul lansării. Atunci chiar s-a terminat de tot.

Pe acelaşi subiect

Şi cum te simţi când ştii că serialul se apropie de final?

Sunt liniştit. Eu mă implic 100% în munca mea, iar restul sunt doar consecinţe. Pe mine m-au angajat ca să îmi fac treaba. Mi-am făcut-o şi fiecare membru din echipă îşi face partea. Şi acum aşteptăm fie bine şi să nu dezamăgim fanii din lumea întreagă. Dar sunt liniştit, mai ales că sunt convins că o să fie cel mai bun sezon.

Spune-ne de ce? Ce o să vedem în sezonul acesta?

Dacă o să îţi povestesc asta nu mă vor mai suna pentru alte proiecte. Aşa că nu o să îţi spun. Ce o să vedem? Pentru mine a fost o întreagă experienţă, dar trebuia să ajungă la un final. Sunt 10 episoade, nu? Şi cu cât ne apropiam de final îmi tot spuneam: „Au mai rămas atâtea chestii de făcut ...” Şi pe măsură ce tot avansam cu filmările îmi spuneam: „Să fim serioşi, cum putem să facem tot într-un singur episod?” Şi s-a terminat.

Şi se pare că o se vedem şi mai multă acţiune decât de obicei ...

Va fi multă acţiune. 3-4 săptămâni pe acelaşi platou, erau secvenţe foarte complicate, care cereau o pregătire, o pre-producţie foarte mare. E multă acţiune, scene super complicate, multă lume, multe împuşcături şi eu nu am văzut mare lucru. Ca să văd o anumită scenă pe ecran mă chema regizorul. Altfel eu pot să filmez o scenă foarte bine, fără să o verific. Dacă e bună, atunci aşa rămâne. Eu nu am văzut nimic, dar au fost colegi care au văzut secvenţe şi din ce mi-au spus a ieşit spectaculos. Şi nu am nici o îndoială de faptul că aşa o să fie.

Îţi aduci aminte de vreo scenă amuzantă din sezonul acesta?

Se spune că actorii au ţinerea de minte ca cea a unui peşte, nu? Poate dacă am fi la o bere şi am bea ceva mi-aş aduce aminte de ele una după alta, dar acum nu îmi vine nici una în minte. Am râs, ne-am distrat foarte mult, am trecut şi prin clipe mai triste, dar acum nu îmi vine nici o scenă amuzantă în minte. Dacă îmi aduc aminte de ceva în timpul interviului vă povestesc.

Mai bine ne povesteşti de începutul sezonului 5.

Nairobi nu mai e. Ceea ce e foarte curios în ceea ce priveşte serialul ăsta este că vor fi oameni care îţi vor spune că am stat 3 zile în bancă, alţii vor spune că am stat o săptămână şi o să fie şi oameni care îţi vor spune că am stat o zi. Când de fapt au fost 9 luni. În cazul meu au fost mai bine de doi ani. Dar se întâmplă totul foarte rapid. Şi atunci, şi cel de-al 5-lea sezon este despre același lucru. Încercăm să ieşim în viaţă şi cu banii din Banca Spaniei.

Ce evoluţie vom vedea în personajul tău?

Nu va fi mare diferenţă în ceea ce îl priveşe pe Bogotá. Poate puţin în momentul în care moare Nairobi din cauza durerii, a furiei, a neputinţei. O să îl vedem pe acelaşi Bogotá care e un tip familist, un bun coleg, care vorbeşte când e cazul, zice ce e cazul să zică, care are o legătură puternică cu Jaime. Devine al doilea tată pentru Jaime. Are o legătură puternică cu Serna, cu cei din banda originală. Dacă vă uitaţi la serial, Bogotá nu ridică vocea niciodată. În serialul ăsta toată lumea urlă, Bogotá e singurul care vorbeşte calm şi controlează situaţia. Iar eu sunt foarte mândru de el.

Ce a însemnat pentru tine să îl interpretezi pe Bogotá?

Personal, am fost foarte norocos. A fost cel mai mare cadou. Faptul că am făcut parte din această echipă, că am fost într-un serial spaniol de mare succes. Serialul acesta a arătat că indiferent de ce s-a întâmplat în alte domenii a reuşit să fie unul de mare succes la nivel internaţional. Aceşti oamenii au fost capabili cu un buget mai redus să ducă la bun sfârşit acest proiect şi să aibă un succes imens. Iar pentru mine personal a fost o adevărată onoare să fac parte din echipa La Casa de Papel şi o să fiu veşnic recunocător pentru această oportunitate care mi-a propulsat cariera. La nivel profesional nu aş putea să îţi zic mare lucru, a fost ca un exerciţiu pentru mine, să fiu tot timpul zen, să fiu calm.

Dar poţi spune că ţi-a schimbat viaţa profesională?

Eu mi-am început foarte târziu cariera în actorie. Iar cariera mea a fost şi în Spania şi peste hotare, a fost o carieră paralelă. Înainte de La Casa de Papel mai avusesem 5 proiecte în străinătate, dar proiectul acesta a fost altceva pentru mine, era şi internaţional, era şi spaniol-spaniol şi pe deasupra era şi show-ul cel mai vizionat de pe Planetă. Şi atunci, bineînţeles că la nivel profesional m-a ajutat foarte mult, eram şi mai vizibil. Aşa cum zic şi cei de la Yankees, important este să fii pe listă, în atenţia publicului. Iar La Casa de Papel asta a făcut. Mult mai multă lume ştie acum cine este Hovik Keuchkerian. Şi în industrie la fel. A fost de mare ajutor în carieră şi insist: Voi fi recunoscător toată viaţa pentru această şansă!

Cum ţi-ai descrie personajul în trei cuvinte?

Onest, încăpăţânat şi loial.

Hai să ne întoarcem la întrebarea de la început. Îţi aduci aminte de ceva amuzant din ultimul sezon?

Din ultimul sezon? Mergeam la Pinewood, dar asta e din al 3-lea sezon ... Pinewood a fost epic, spectaculos. De scena asta îmi aduc aminte cu mare drag.

Cele cinci episoade care vor fi difuzate pe Netflix, pe 3 decembrie, vor încheia cel mai renumit jaf din întreaga lume.

Creierul din spatele  La Casa de Papel, Álex Pina, regizorul şi scenaristul serialului de succes, a spus, în cadrul unei conferințe la care au participat şi actorii serialului, că finalul seriei a fost cel mai greu de scris. Totodată, el a menționat că finalul este un omagiu adus personajelor. Pina a mai recunoscut şi că a fost epuizat la sfârșitul filmărilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Entertainment » Interviu exclusiv cu Hovik Keuchkerian din Casa de Papel: "Sunt convins că o să fie cel mai bun sezon"