Antena Meniu Search
x

Video "Playback", un documentar despre magia muzicii interzise. Iulia Rugină, regizoarea: "Filmul scoate la iveală o perioadă prea puțin cunoscută"

"Playback" este un documentar care scoate la iveală o perioadă despre care s-a vorbit prea puţin, aducând în atenţia publicului o frântură din trecut. Iulia Rugină, regizoarea filmului, reuşeşte să pună în lumină vremea comunismului, atunci când muzica era poate singura modalitate de evadare dintr-un sistem care ne răpise, pe atunci, aproape orice libertate. Filmul prezintă viaţa tumultoasă din discotecile anilor '80, acolo unde muzica bună românească dar şi "din afară" se asculta, de cele mai multe ori în secret.

de Redactia Observator

la 07.10.2023, 14:11

Vezi și

Filmul "Playback" prezintă viaţa tumultoasă din discotecile anilor '80, acolo unde muzica bună românească, dar şi "din afară" se asculta, de cele mai multe ori în secret.

Regizoarea Iulia Rugină, despre magia muzicii interzise 

Iulia Rugină, regizoare: "Mi se pare că istoria emoțională a unei țări, văzută prin ochii locuitorilor ei, se topește de multe ori în prezent. Lucrurile evoluează atât de fin, încât, uneori, e greu de delimitat unde s-a sfârșit ceva și unde a început altceva. Filmul scoate la iveală o perioadă pe care istoria a plasat-o între paranteze, o perioadă prea puțin cunoscută și centralizată în documente. 

Scopul meu a fost să înțeleg prezentul prin felul în care se relevă trecutul. M-am adresat întotdeauna în primul rând publicului prin filmele mele. Muzica a jucat un rol foarte important în toate. E prima dată când vorbesc direct despre ea și mi-aș dori să vorbesc cât mai multor oameni." 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Entertainment » "Playback", un documentar despre magia muzicii interzise. Iulia Rugină, regizoarea: "Filmul scoate la iveală o perioadă prea puțin cunoscută"