Antena Meniu Search
x

Un tren din Ucraina primeşte numele Stefania Express, în onoarea victoriei Kalush Orchestra la Eurovision 2022

Conducerea companiei de căi ferate din Ucraina a anunţat că un tren va primi numele Stefania Express, în onoarea victoriei pe care a obţinut-o Kalush Orchestra la Eurovision, informează The Guardian.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 15.05.2022, 16:41

Un tren din Ucraina primeşte numele Stefania Express, în onoarea victoriei Kalush Orchestra la Eurovision 2022
Un tren din Ucraina primeşte numele Stefania Express, în onoarea victoriei Kalush Orchestra la Eurovision 2022 - Shutterstock

Trenul cu numărul 43, care va fi redenumit, circulă pe ruta Kiev – Ivano-Frankivsk. De asemenea, atunci când trenul se află la Kiev, va ajunge în oraşul Kaluş şi la Ivano-Frankivsk, în gările respective va putea fi ascultată la difuzoare melodia câştigătoare la Eurovision.

Scandal la Eurovision 2022. Juriile din 6 țări au fost descalificate. Şi România s-ar afla printre ele

Ucraina, reprezentată de trupa Kalush Orchestra cu piesa Stefania a reuşit să cucerească publicul european, dar şi pe cel australian şi şi-a adjudecat victoria cu un total de 631 puncte, fiind a doua victorie  a Ucrainei în ultimii 6 ani. WRS, reprezentantul României s-a clasat la Eurovision 2022 pe locul 18, cu un total de 65 de puncte. 

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), organizatorul Eurovision, a transmis un comunicat de presă în care a explicat că în cea de-a doua semifinală juriile naţionale din şase ţări au fost eliminate din concurs. Acestea au fost apoi înlocuite cu un rezultat agregat bazat pe ţări cu tipare de vot similar atât în ​​a doua semifinală, cât şi în marea finală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Entertainment » Un tren din Ucraina primeşte numele Stefania Express, în onoarea victoriei Kalush Orchestra la Eurovision 2022