Antena Meniu Search
x

Video 18.000 de lucrări au fost notate greşit la Evaluarea Naţională 2021. Cea mai flagrantă eroare: un elev de 10 pe linie, notat cu 3. "Am fost devastaţi"

Notele a peste 18 mii de elevi care au dat Evaluarea Naţională au fost schimbate în urma contestaţiilor. O elevă din Galaţi, care luase iniţial 3 la matematică, a primit după recorectare nota 8,25. Este cea mai mare diferenţă de punctaj, iar familia fetei aşteaptă acum explicaţii. Cu toţii au avut parte de un şoc, mai ales că eleva încheiase anul şcolar cu media 10.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 07.07.2021, 17:11

Vezi și

18 mii de lucrări au fost evaluate greşit la examenul de final de clasa a opta. Cel mai flagrant caz este al unei eleve din Galaţi. S-a trezit că a luat nota trei la proba de matematică. După ce a făcut contestaţie, nota a crescut la 8,25. Situaţia a stârnit revoltă atât printre colegii copilei, cât şi printre profesori.

"Situaţia creată în urma acestui examen ne-a dezamăgit şi pe noi ca instituţie, dar în primul rând copilul şi familia", a declarat Geanina Radu, directorul adjunct al liceului. "Am fost pur şi simplu devastaţi. A fost un şoc pentru noi toţi, vă daţi seama, pentru că să vezi nota 3 negru pe alb, după ce până atunci erai un copil de 9 şi 10. A făcut faţă situaţiei, a fost vitează, a fost puternică", a declarat Roxana Necula, mama elevei.

Şocul a fost unul mare, mai ales că eleva a încheiat anul şcolar cu media 10. "Este un copil minunat, deosebit, implicat în toate activităţile şcolare, cu rezultate deosebite la învăţătură", a mai precizat Geanina Radu, directorul adjunct al liceului.

Familia copilei aşteaptă acum să afle cine se face vinovat de rezultatul eronat. "Nu ştim cine a greşit, asta ne dorim şi noi în primul rând să aflăm", spune Roxana Necula, mama elevei. "Am primit şi de la părinţii copilului o sesizare pe care am transmis-o de asemenea 'judeţului' evaluator", a declarat Gina Brânzan, de la Inspectoratul Judeţean Galaţi.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că o mare parte dintre profesorii care au fost formați pentru a corecta la Evaluarea Națională și Bacalaureat nu au fost utilizați. În schimb au fost utilizați profesori care nu au beneficiat de această formare, motivând, astfel, erorile semnificative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evaluare Naţională » 18.000 de lucrări au fost notate greşit la Evaluarea Naţională 2021. Cea mai flagrantă eroare: un elev de 10 pe linie, notat cu 3. "Am fost devastaţi"