Antena Meniu Search
x

Video Evaluarea Naţională 2021. Proba la matematică nu le-a dat bătăi de cap elevilor de clasa a 8-a: "Am venit mai mult să scap. Vine vara, vacanţă, piscină, gagici"

A fost o nouă zi cu emoţii pentru elevii clasei a 8-a, care au trecut astăzi de cel mai greu hop al evaluării naţionale: proba la matematică. S-au bucurat totuşi de subiecte mai uşoare decât s-au aşteptat.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 24.06.2021, 21:16

Vezi și

Mai puţin bucuroşi sunt părinţii, după un an în care au încercat să acopere golurile lăsate de şcoala online cu meditaţii multe şi costisitoare. Din cei peste 130 de mii de absolvenţi înscrişi, aproape opt mii nu au venit la proba de azi.

Iar alţii au venit la examen cu gândul la vacanţă: "Am venit doar să scap. Vine vara, soare, piscină, gagici!". De data asta, n-a mai fost triaj epidemiologic, însă a fost distanţă de un metru între elevi şi toţi au purtat mască. "Eram super nervoasă că nu îmi iesea nimic, dar după mi-am dat seama că ştiu să le fac şi nu m-a mai încurcat nimic, nici masca...", spune o elevă.

Mai emoţionaţi decât elevii au fost părinţii, care acum fac bilanţul investiţiilor de peste an. "Şcoala care s-a făcut în ziua de azi nu cred că asigură nici 5-ul. Toţi copiii au făcut meditaţii. Probabil îmi luam altă maşină cu banii cheltuiţi pe meditaţii", spune mama unei eleve.

Dacă şcoala online a fost dificilă, subiectele nu prea. Inclusiv profesorii recunosc că orele online nu au fost ce aveau nevoie elevii. Probe vor fi şi mâine pentru elevii care studiază în limba minorităţilor naţionale.

"În momentul în care i-ai pus la calculator, ei cam ştiau că trebuie să se joace. E cam greu să fii atent la ce ţi se spune şi la ce ai de făcut", a declarat Daniela Mărioara Voinea, directoarea şcolii "Sf.Voievozi" din Bucureşti. Emoţiile se vor încheia în data de 29 iunie atunci când se vor afişa primele rezultate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evaluare Naţională » Evaluarea Naţională 2021. Proba la matematică nu le-a dat bătăi de cap elevilor de clasa a 8-a: "Am venit mai mult să scap. Vine vara, vacanţă, piscină, gagici"