Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 94 de cadeţi de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" s-au întors acasă după o călătorie dură pe mare

Emoţii în Portul Constanţa. 94 de marinari cadeţi s-au întors acasă, azi-dimineaţă, după un voiaj de 43 de zile pe mări. Nava-şcoală i-a trecut prin experienţe dure, furtuni puternice şi antrenamente epuizante. Cel mai greu de îndurat a fost, însă, dorul de cei dragi, spun viitorii marinari, care au făcut escale în Grecia, Italia, Franța și Turcia.

de Andreea Filip

la 08.08.2024 , 21:31

86 de cadeţi de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" și opt studenți din Bulgaria, Letonia, Polonia, Spania și Turcia au sărbătorit încheierea marşului cu tradiţionalul salut marinăresc - arborada, la 44 de metri înălţime. 

Sute de oameni au fost cu ochii pe nava şcoală

Cadeţii din anul doi au străbătut mările o lună şi jumătate.

Vezi și

"A fost o furtună foarte mare, o ploaie torenţială, un cod roşu de precipitaţii. Probabil această experientă va rămâne in sufletul celor care s-au aflat la bord", spune Mircea Târhoacă, comandor.

După ce au pus piciorul pe uscat, cadeţii au depănat amintiri şi au recunoscut: călătoria dură i-a călit şi i-a făcut o echipă. 

Bricul Mircea are o vârstă venerabilă, 85 de ani, şi o existenţă zbuciumată. Construit în Germania, are destin de învingător. A fost capturat de ruşi în Al Doilea Război Mondial, dar recuperat de statul român, şi a supravieţuit unei furtuni distrugătoare cu rafale de 120 de kilometri pe oră. 

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » 94 de cadeţi de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" s-au întors acasă după o călătorie dură pe mare