Antena Meniu Search
x

S-a deschis Bookfest 2022. Japonia, invitatul de onoare al celui mai mare târg de carte din România

Ediția cu numărul 15 a Salonului Internațional de Carte Bookfest, cel mai mare eveniment de acest tip din țara noastră a început astăzi, 1 iunie. Târgul va fi deschis la Romexpo până duminică, 5 iunie, și a fost organizat de Asociația Editorilor din România, alături de Ministerul Culturii și Ambasada Japoniei la București.

de Adrian Popovici

la 01.06.2022, 17:31

Organizatorii au anunțat peste 500 de evenimente în cele 5 zile ale Bookfest 2022.
Japonia este invitatul de onoare al Bookfest 2022. - Facebook

"După doi ani de absenţă, cititorii prezenţi la Bookfest de-a lungul celor cinci zile vor avea ocazia să se reîntâlnească cu autori îndrăgiţi, nume precum Mircea Cărtărescu, Matei Vişniec, Ioana Pârvulescu, Gabriel Liiceanu, Sorin Alexandrescu, Ioana Nicolaie, Horia-Roman Patapievici, Armand Goşu, Ioana Pârvulescu, Tatiana Niculescu, Radu Paraschivescu, Maia Morgenstern, Denisa Comănescu, Andrei Oişteanu, Cristian Tudor Popescu, Mircea Mihăieş, Adrian Cioroianu, Bogdan-Alexandru Stănescu, Robert Şerban, alături de nume cunoscute cu performanţe remarcabile în domenii conexe care şi-au transpus experienţele în cărţi: Andreea Marin, pr. Constantin Necula, Mihai Morar, Mihaela Bilic sau Ana Maria Brânză".

La deschiderea Bookfest 2022 a fost prezent și Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei în România, el exprimându-și recunoștința pentru "alegerea Japoniei ca invitat de onoare la această ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, cel mai mare eveniment de carte din România", notează News.ro.

"Timp de cinci zile, începând de astăzi, Romexpo va găzdui o varietate de evenimente, de la mesaje şi conversaţii cu autori japonezi contemporani de marcă precum Akira Mizubayashi, Yoko Takawa, Yōko Ogawa şi Hiromi Kawakami, şi un dialog special cu Francesco Miralles, până la momente artistice de dansuri artistice japoneze, alături de ateliere pregătite special pentru copii. Vă invit să descoperiţi o Japonie complet nouă pentru dumneavoastră! Sper ca Bookfest să fie un punct de reper pentru aprofundarea şi mai mult a relaţiilor româno-japoneze", a mai adăugat ambasadorul Hiroshi Ueda.

Bookfest 2022, sute de evenimente pentru toți participanții

Pe acelaşi subiect

Evenimentele acestei ediții au fost deschise de o ceremonie la care au participat ambasadorul Japoniei, directorul Bibliotecii Naționale a României și ministrul culturii. În cele cinci zile de desfășurare a Bookfest 2022, organizatorii au anunțat că vor avea loc peste 500 de evenimente, 50 dintre acestea fiind dedicate copiilor și adolescenților.

"Editurile le-au pregătit noi titluri și colecții, întâlniri cu autori și ilustratori, o mulțime de ateliere de desenat, de lectură creativă, expoziții de picturi și desene, spectacole de balet și recitaluri, și, nu în ultimul rând, vor descoperi prin evenimentele organizate special pentru copii de către Ambasada Japoniei, un univers și o cultură cu totul și cu totul fascinante", anunță organizatorii.

Anul acesta au fost programate și o serie de dezbateri pe teme care țin de războiul dintre Rusia și Ucraina, educație și sănătatea copiilor. În plus, alte evenimente vor viza discuțiile cu specialiștii din domeniul editorial, dar și o serie de proiecții de film.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » S-a deschis Bookfest 2022. Japonia, invitatul de onoare al celui mai mare târg de carte din România