Antena Meniu Search
x

Bucureşti 555! Secretul din staţia de metrou "Politehnica"!

Puţini dintre cei care coboară şi urcă zilnic din staţia de metrou "Politehnica" ştiu ce secret ascund plăcile de granit pe care calcă

Puţini dintre cei care coboară şi urcă zilnic din staţia de metrou "Politehnica" ştiu ce secret ascund plăcile de granit pe care calcă 

În 1983, autorităţile comuniste inaugurau, cu mare fast, staţia de metrou "Politehnica". Pentru cei mai mulţi dintre noi, "halta" nu are nimic special, însă cei care au participat la construcţia măreţei realizări au dezvăluit un lucru mai puţin ştiut.

Bucăţile de granit care au fost folosite pentru pavarea staţiei conţin fosile ale unor vieţuitoare care au trăit în urmă cu aproape 200 de milioane de ani. Situaţia pare incredibilă şi total neobişnuită, iar după ce s-a aflat, mulţi au crezut că plăcile respective au fost aşezate acolo cu bună ştiinţă.

Misterul s-a risipit după un timp, atunci când unul dintre oamenii care au luat parte efectiv la montarea plăcilor a dezvăluit că principalul criteriu pentru alegerea acestora a fost doar culoarea. Pentru a "asorta" granitul cu întregul decor, constructorii au luat  materialul din Munţii Apuseni şi l-au aşezat în staţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Bucureşti 555! Secretul din staţia de metrou "Politehnica"!