Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Camere radar, pe autostrăzile din România. Şoferii nu vor mai fi opriţi de Poliţie, dar vor primi amenzile acasă

De anul viitor, cine încalcă legislaţia rutieră pe autostrăzi se va trezi cu amenda direct acasă. Compania de drumuri pregăteşte implementarea unui sistem modern de monitorizare a traficului pe şoselele de mare viteză din ţară.

De Greta Neagu la 05.03.2023, 19:37
Vezi și

Noutatea este că, de anul viitor, vom avea montate camere radar pe drumurile de mare viteză pe care au loc şi cele mai multe incidente, pe fondul traficului intens. Aşa că şoferii care vor călca prea mult pedala de acceleraţie vor fi amendaţi automat şi nu vor avea şansa, ca acum, să scape de filtrele de poliţie.

Pe Autostrada 1, Bucureşti-Piteşti, compania de drumuri va monta 48 de sisteme pentru detecţia incidentelor, 33 de camere mobile, camere de supraveghere a traficului, dar şi o serie de sisteme de avertizare pentru buna desfasurare a circulaţiei rutiere. La fel şi pe Autostrada Soarelui București-Cernavodă unde vor fi montate noi echipamente IT pentru o mai buna monitorizare.

Îmbunătăţiri vor fi şi aici, pe A3, Bucureşti Ploiesti. Şi pe DN 1, București-Ploiești va fi modificata tehnica ce ajuta echipamentele tehnice sa functioneze mai rapid. De altfel, suntem în faza de demarare a licitaţiei pentru acest proiect, iar banii au ca sursă Comisia Europeană.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Camere radar, pe autostrăzile din România. Şoferii nu vor mai fi opriţi de Poliţie, dar vor primi amenzile acasă