Antena Meniu Search
x

Ce făcea de fapt în Capitală polițistul care a ucis-o pe Raisa. Poliția a făcut public la 5 zile de la tragedie

Joi, în ziua în care s-a petrecut accidentul în urma căruia două fetiţe au fost spulberate pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 al Capitalei, poliţistul aflat la volan participa la verificări privind modul în care sunt respectate prevederile privind măsurile pentru prevenirea efectelor pandemiei, a transmis luni Poliţia Capitalei.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 16:08

Ce făcea de fapt în Capitală polițistul care a ucis-o pe Raisa. Poliția a făcut public la 5 zile de la tragedie
Ce făcea de fapt în Capitală polițistul care a ucis-o pe Raisa. Poliția a făcut public la 5 zile de la tragedie - Observator

Informația vine după ce șefii din poliție nu au clarificat în spațiul public unde mergea polițistul care a ucis-o pe Raisa în momentul tragediei. Potrivit apelului său la 112, poliţistul pare să fie în stare de şoc când sună la dispecerat şi repetă de 6 ori, cu 6 dispeceri, atunci când vorbeşte despre ceea ce s-a întâmplat. Acesta le spune că a lovit pe cineva mortal pe trecerea de pietoni şi că nu ştie ce să facă. 

Ce făcea poliţistul care a lovit-o mortal pe Raisa, pe o trecere de pietoni din Bucureşti

”Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la faptul că la momentul producerii evenimentului rutier, polițistul din cadrul Secției 5 Poliție se deplasa la o unitate școlară, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București dezminte acest aspect.

Din datele puse la dispoziție, până la acest moment, de către subunitatea de poliție, rapoartele polițiștilor și verificările efectuate de structura de control intern, a reieșit că pe parcursul zilei de 13 ianuarie, polițistul în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a participat, conform unui  plan de acțiune, la verificări privind modul în care sunt respectate prevederile privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, verificări ce au avut loc la patru unități de învățământ.

Pe acelaşi subiect

Ulterior, polițistul s-a deplasat pentru soluționarea unor lucrări, verificări solicitate de către structura de evidență a populației. Polițistul nu se îndrepta spre vreo unitate de învățământ și nu urma sa susțină vreun curs.

La nivelul Poliției Capitalei structura abilitată sa desfășoare cursuri de educație rutieră este Biroul Educație Rutieră din cadrul Brigăzii Rutiere. Polițiștii din cadrul secțiilor, alături de structura de prevenire de la nivelul Poliției Capitalei, pot și desfășoară activități de educație antiinfractională” a transmis Poliția Capitalei.

Întreaga activitate a agentului care a produs accidentul, verificată

Poliţia Capitalei a făcut o verificare a întregii activităţi a poliţistului. "Poliţia Capitalei a dispus o verificare a întregii activităţi a poliţiştului, nu doar pe componenta de pregătire, din momentul în care a fost recrutat din sursă externă, ce pregătire a făcut şi ce pregătire a făcut după ce a intrat în sistemul de ordine publică”, a afirmat ministrul de Interne.

Reprezentanţii Poliţiei au precizat că poliţistul a făcut, în luna august a anului trecut, pregătire pe conducere defensivă. Ministrul Bode a reiterat că polițistul nu se afla într-o misiune de urgenţă. Lucian Bode a spus că toți polițiștii au obligația de a conduce cu prudență, chiar dacă sunt în misiune, subliniind că aceștia nu scapă de răspundere penală în astfel de situații.

Agentul care le-a lovit pe cele două copile este poliţist de proximitate la Secţia 5. Nu avea şcoală de poliţie, a fost angajat din sursă externă în 2017. Tânărul nu era băut la momentul accidentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Ce făcea de fapt în Capitală polițistul care a ucis-o pe Raisa. Poliția a făcut public la 5 zile de la tragedie