Antena Meniu Search
x

Tatăl Raisei cere dreptate pentru fiica ucisă pe trecere de poliţistul grăbit: "O să plătească şi el tot cu viaţa, pentru fata mea"

Tatăl Raisei, fetiţa care a murit joi, lovită pe trecerea de pietoni de un poliţist, a declarat că speră ca autorităţile din România să îşi facă datoria în acest caz. ”Dumnezeu face în aşa fel încât şi acest poliţist o să plătească şi el tot cu viaţa, pentru fata mea”, spune bărbatul.

de Redactia Observator

la 16.01.2022, 13:04

- Observator

Copila spulberată pe trecerea de pietoni de un poliţist a fost înmormântată sâmbătă. Sute de oameni au condus-o pe ultimul drum. Apoi, revoltaţi, au mers în faţa secţiei unde lucra agentul şi au cerut dreptate pentru Raisa. Accidentul a stârnit dezbateri ample pe reţelele de socializare şi nu numai, iar cazul a emoţionat o ţară înreagă. Isabella, o fată de 14 ani din Cluj, a scris o scrisoare sfâşietoare după decesul Raisei: "Cu toate că nu te-am cunoscut niciodată, vestea morții tale m-a întristat teribil. (...) Ştiu că acum, acolo unde ești tu, în Rai, ne privești și ești mai fericită decât aici, pe Pământ".

Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte. Tatăl Raisei: "Acest poliţist o să plătească şi el tot cu viaţa"

”A fost greu, a fost foarte greu. (...) Suntem în ianuarie şi ar trebui să fie numai zăpadă şi ger, dar soarele ăsta a ieşit numai pentru ea, ca să îi lumineze calea. Să ştiţi că Dumnezeu face în aşa fel încât şi acest poliţist o să plătească şi el tot cu viaţa, pentru fata mea”, a declarat tatăl Raisei, pentru Antena 3. Bărbatul a adăugat că speră ca autorităţile să îşi facă datoria şi să nu muşamalizeze cazul”Eu sper că autorităţile o să-şi facă treaba şi datoria, pentru că totuşi e un copil de 11 ani care nu ar fi trebuit să plece aşa repede pentru un nenorocit care aleargă ca disperatul. Eu sper că o să fie bine, dar toţi trebuie să ne gândim că trăim în România. Şi trăind în România s-ar putea ca totul să fie muşamalizat, toţi să se spele pe mâini. Dar, noi sperăm să fie bine. Să facă dreptate! Să plătească pentru că asta e”, a mai declarat bărbatul, citat de news.ro.  

Filmul accidentului în care Raisa şi-a pierdut viaţa, lovită de maşina Poliţiei

Pe acelaşi subiect

Raisa şi o altă fetiţă au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. Accidentul teribil a fost surprins de o cameră de supraveghere. Secvenţele sunt sfâşietoare. Cele două fete se ţineau de mână când au ajuns la trecerea de pietoni. Au văzut maşina în ultima clipă şi au alergat ca să traverseze mai rapid. Însă poliţistul avea o viteză ameţitoare şi nici gând să încetinească. Le-a izbit din plin, cu violenţă. Fata care a supravieţuit a fost aruncată la câţiva metri de zebră. A reuşit să se ridice singură. Pe cealaltă copilă, poliţistul a luat-o pe capotă şi a mers aşa 50 metri. Apoi agentul a frânat, copilul a zburat de pe maşină şi a căzut la pământ.

Poliţistul, pus la dispoziție. Declaraţiile şefului Poliţiei Capitalei

În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice. Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.  

Şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, a anunțat că poliţistul implicat în accidentul în care o fetiţă a murit pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei a fost pus la dispoziţie, în urma deciziei procurorului de a-l plasa pe acesta sub control judiciar. El a ţinut să menţioneze că poliţiştii aflaţi în timpul programului se află în misiune, atâta vreme cât sunt între orele de serviciu şi admite că misiunea în care se afla agentul care a provocat accidentul nu era una urgentă.

Pentru a evita astfel de tragedii, a fost schimbată şi regula după care agenții mai pot folosi semnalele acustice și luminoase atunci când sunt în misiune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Tatăl Raisei cere dreptate pentru fiica ucisă pe trecere de poliţistul grăbit: "O să plătească şi el tot cu viaţa, pentru fata mea"