Antena Meniu Search
x

Video Singurele cuvinte spuse de polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa. Fata care a supraviețuit i-a povestit mamei secundele dinaintea impactului

Poliţistul care a lovit ieri două copile pe trecerea de pietoni şi a ucis-o pe una dintre ele a primit control judiciar şi este anchetat pentru ucidere din culpă. Nu era în misiune, aşa cum a lăsat ieri poliţia să se înţeleagă. Şi avea mult peste viteza legală. O cameră de supraveghere a surprins momentul impactului. Imaginile dramatice clarifică multe dintre necunoscutele accidentului. Vă avertizez ca imaginile vă pot afecta emoţional.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 14.01.2022, 20:14

Vezi și

Accidentul teribil a fost surprins de o cameră de supraveghere. Secvenţele sunt sfâşietoare. Cele două fete se ţineau de mână când au ajuns la trecerea de pietoni. Au văzut maşina în ultima clipă şi au alergat ca să traverseze mai rapid. Însă poliţistul avea o viteză ameţitoare şi nici gând să încetinească. Le-a izbit din plin, cu violenţă.

Fata care a supravieţuit a fost aruncată la câţiva metri de zebră. A reuşit să se ridice singură. Pe cealaltă copilă, poliţistul a luat-o pe capotă şi a mers aşa 50 metri. Apoi agentul a frânat, copilul a zburat de pe maşină şi a căzut la pământ.

Martoră: ”Gândiţi-vă ce viteză ar fi putut să aibă, cât a aruncat-o şi cum arată maşina”.

Martoră: ”Pe prima fetiţă am văzut-o la trecerea de pietoni pe partea dreaptă”.

Pe acelaşi subiect

Polițistul a împins-o cu pantoful pe fetiță, să vadă dacă mai mișcă

Imediat după accident, spun martorii, poliţistul face un gest greu de explicat. Coboară din maşină şi o împinge cu piciorul pe fata care zace aproape fără suflare pe asfalt. Verifică astfel dacă mai trăieşte.

Mama fetei rănite: ”Este inuman! Nu faci aşa ceva la un câine, apăi la un copil”

Bogdan Dinu, reporter Observator: ”După accident, poliţistul a fost luat de colegii lui şi dus la secţie. Nu s-a luat nicio măsură împotriva lui, întrucât agentul nu era nici băut, nici drogat. Potrivit surselor Observator, tânărul nu ar fi dat nicio declaraţie aseară. Singurele lui cuvinte ar fi fost: pur şi simplu am văzut-o pe capotă”.

Poliția Capitalei a lăsat să se înțeleagă că agentul era în misiune

Ieri, poliţia a lăsat să se înţeleagă că agentul de la volan era în misiune, deci graba ar fi fost justificată.

Diana Sarca, Poliția Capitalei: ”În momentul în care un poliţist intră de serviciu, se află în misiune. Urmează să se stabilească unde se grăbea, dacă era sau nu o urgenţă”.

Azi, procurorii au clarificat dilema.

Radu Călin, procuror: ”Avea în funcţiune semnalele luminoase, dar nu şi pe cele acustice şi nu se afla în misiune”

Cât de repede gonea pe şosea, se va stabili după o expertiză.

Radu Călin, procuror: ”Nu a respectat regimul de viteză”.

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa este plasat sub control judiciar

Poliţistul este cercetat acum pentru ucidere din culpă. După audieri a fost plasat sub control judiciar.

Bărbatul are carnet din anul 2012. În 2016 îl preschimbase în Marea Britanie, care pe atunci era încă în Uniunea Europeană, deci documentul este valabil.

Raisa şi Marina erau prietene din clasa pregătitoare. Locuiau în acelaşi cartier aşa că mergeau zi de zi la şcoală împreună. Marina e încă în spital şi i-a povestit mamei prin ce a trecut.

Mama fetei rănite: ”Copiii l-au văzut. În secunda doi, copila s-a simţit lovită la picior şi aruncată pe burtă pe partea cealaltă. Copilul meu are o intervenţie chirurgicală la picior. Acum ne rugăm pe partea psihică”.

Colegii și profesorii Raisei sunt în stare de șoc

Trupul Raisei a fost depus azi la capelă. Familia este în stare de şoc.

Unchiul fetei decedate: Toţi ne simţim distruşi. De fiecare dată când pleca de acasă îi suna şi vorbea cu ei. Ceea ce s-a întâmplat şi ieri. Aia a fost ultima discuţie pe care au avut-o. Mama am plecat spre şcoală, sunt cu colega mea am plecat împreună”.

Colegii de şcoală nu reuşesc încă să accepte că nu o vor mai vedea pe Raisa vreodată.

Mihaela Manolache, diriginta Raisei: Un copil vesel, un copil care a lăsat un gol, un copil extraordinar. Șocul a fost mare, s-a plâns, încă sunt şocaţi copiii. Unii merg la consiliere cu părinţii. Sunt revoltaţi, sunt trişti”

Mirela Tănase, directoarea şcolii: ”Un copil foarte ascultătot, foarte bun. Sensibilă, foarte sensibilă”.

Locul unde copila şi-a dat ultima suflare a devenit un altar în amintirea ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Singurele cuvinte spuse de polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa. Fata care a supraviețuit i-a povestit mamei secundele dinaintea impactului