Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Tragedia de pe Bulevardul Laminorului a schimbat regula după care polițiștii mai pot folosi girofarul când sunt în misiune

Poliţistul care a lovit două fete pe trecerea de pietoni şi a ucis-o pe una dintre ele a primit control judiciar şi este anchetat pentru ucidere din culpă. Nu ar fi fost în misiune, aşa cum a lăsat poliţia să se înţeleagă. Şi avea mult peste viteza legală. Pentru a evita astfel de tragedii, a fost schimbată şi regula după care agenții mai pot folosi semnalele acustice și luminoase atunci când sunt în misiune. 

De Bogdan Dinu la 15.01.2022, 09:23
Vezi și

O cameră de supraveghere a surprins momentul impactului. Imaginile dramatice clarifică multe dintre necunoscutele accidentului. Vă avertizăm că imaginile vă pot afecta emoţional!

Secvenţele sunt sfâşietoare. Cele două fete se ţineau de mână când au ajuns la trecerea de pietoni. Au văzut maşina în ultima clipă şi au alergat ca să traverseze mai rapid. Însă poliţistul avea o viteză ameţitoare şi nici gând să încetinească. Le-a izbit din plin, cu violenţă. Fata care a supravieţuit a fost aruncată la câţiva metri de zebră. A reuşit să se ridice singură.

Pe cealaltă copilă, poliţistul a luat-o pe capotă şi a mers aşa 50 metri. Apoi agentul a frânat, copilul a zburat de pe maşină şi a căzut la pământ. 

Martoră: Gândiţi-vă ce viteză ar fi putut să aibă, cât a aruncat-o şi cum arată maşina. 

Pe acelaşi subiect

Polițistul a împins-o cu pantoful pe fetiță, să vadă dacă mai mișcă

Imediat după accident, spun martorii, poliţistul face un gest greu de explicat. Coboară din maşină şi o împinge cu piciorul pe fata care zace aproape fără suflare pe asfalt. Verifică astfel dacă mai trăieşte. 

Mama fetei care a supraviețuit: Este inuman! nu faci aşa ceva la un câine, apăi la un copil.

Bogdan Dinu, reporter Observator: După accident, poliţistul a fost luat de colegii lui şi dus la secţie. Nu s-a luat nicio măsură împotriva lui, întrucât agentul nu era nici băut, nici drogat. Potrivit surselor Observator, tânărul nu ar fi dat nicio declaraţie aseară. Singurele lui cuvinte ar fi fost: pur şi simplu am văzut-o pe capotă. 

Poliţia a lăsat să se înţeleagă că agentul de la volan era în misiune, deci graba ar fi fost justificată. 

Bogdan Berechet - şeful Poliţiei Capitalei: A fost trimis pentru îndeplinirea mai multor atribuţii de serviciu în acel moment de către şeful său nemijlocit.

Dumneavoastră, ca şef al Poliţiei Capitalei ştiţi unde se ducea?

Bineînţeles că cunoaştem.

Și e secret?

Nu este niciun secret. 

Vă rog să ne spuneţi.

Acest lucru va fi comunicat de către Parchet. 

Polițistul nu se afla în misiune

Procurorii au clarificat totul.

Radu Călin, procuror: Avea în funcţiune semnalele luminoase, dar nu şi pe cele acustice şi nu se afla în misiune

Cât de repede gonea pe şosea, se va stabili după o expertiză.

Radu Călin, procuror: Nu a respectat regimul de viteză.

Poliţistul este cercetat acum pentru ucidere din culpă. După audieri a fost plasat sub control judiciar. 

Bărbatul are carnet din anul 2012. În 2016 îl preschimbase în Marea Britanie, care pe atunci era încă în Uniunea Europeană, deci documentul este valabil.

Noi condiții pentru pornirea girofarului

Pentru a evita astfel de tragedii, a fost schimbată şi regula după care poliţiştii mai pot folosi semnalele acustice si luminoase atunci când sunt în misiune. 

Bogdan Berechet - şeful Poliţiei Capitalei: La momentul în care este necesară deplasarea în regim prioritar acest fapt să fie comunicat prin staţie radio către toţi dispecerii pentru a se cunoaşte la orice moment modalitatea şi condiţiile la care se deplasează autospecialele de poliţie. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Tragedia de pe Bulevardul Laminorului a schimbat regula după care polițiștii mai pot folosi girofarul când sunt în misiune