Antena Meniu Search
x

Video Continuă audierile în cazul tragediei de la "Matei Balș". Cum au fost găsite patru dintre victimele incendiului

Cinci oameni au murit, dintre care patru arși de vii, și peste 100 de pacienți au fost evacuați, ieri dimineață, în incendiul de la Institutul Matei Balş din București. A cincea victimă a fost găsită după 6 ore.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 30.01.2021, 13:18

Continuă audierile în cazul tragediei de la Matei Balș. Cum au fost găsite patru dintre victimele incendiului - Inquam Photos / Octav Ganea
  • Victimele incendiului de la Matei Balș, din care patru au fost găsite carbonizate, vor fi necropsiate la INML în vederea identificării.

Ancheta la faţa locului şi audierile în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş din Capitală continuă sâmbătă, când sunt programate şi necropsiile victimelor.

Aeară, procurorul Alexandru Anghel de la Parchetul Tribunalului Bucureşti a declarat că, în cazul incendiului, în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă, izbucnirea focului pare să fi fost urmată de explozii ale unor tuburi de oxigen.

De asemenea, Marian Mihoci, adjunctul Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, a spus că cinci persoane au fost audiate până acum - patru infirmere şi un instalator.

Citește și:

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani au fost solicitaţi să ajute la derularea anchetei, procurorii şi poliţiştii explicând că la acest moment nu se poate exclude nicio variantă.

„Am efectuat cercetarea la faţa locului, au fost ridicate cele patru cadavre şi trimise la INML. În cursul  zilei de mâine vor avea loc necropsiile. În cadrul cercetării la faţa locului au fost cooptaţi şi specialişti de la INSEMEX Petroşani”, a adăugat procurorul, potrivit News.ro.

El a precizat că cercetarea la faţa locului trebuie să fie una „foarte minuţioasă”.

Întrebat dacă au fost găsite surse externe de încălzire, procurorul a precizat că sâmbătă vor fi analizate aceste aspecte.

„Nu pot să vă confirm asta, pentru că nu asta am urmărit în cursul zilei de astăzi, altele au fost priorităţile. Mâine intrăm acolo cu INSEMEX şi vom lămuri”, a răspuns procurorul.

Au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere

Anghel a arătat că au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere, care vor fi analizate, însă aceste camere nu există în saloane sau pe holurile spitalului.

În ceea ce priveşte victimele, din care patru au fost găsite carbonizate, acestea vor fi necropsiate la INML în vederea identificării.

Surse din anchetă afirmă că, dintre victimele găzite carbonizate, una a fost găsită pe holul principal al pavilionului, una între paturi, una pe balcon şi o alta în grupul sanitar al salonului. Este vorba despre persoane care aveau în jur de 60 de ani.

Citește și:

Starea pacienților afectați de incendiul de la Matei Balș

Șapte pacienți afectați de incendiul de la Matei Balș sunt, sâmbătă, în secțiile de Anestezie Terapie-Intensivă ale diferitelor spitale din Capitală.

Ministerul Sănătății a anunțat starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul de la „Matei Balș”:

  • La Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București sunt 11 pacienți în stare stabilă.
  • La Spitalul Universitar de Urgență din București sunt 5 pacienți, dintre care 4 în stare stabilă și unul intubat la ATI.
  • La Spitalul Universitar de Urgență „Elias” sunt 6 pacienți în stare stabilă.
  • La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” se află 6 pacienți, unul fiind în stare gravă la ATI și 5 în stare stabilă.
  • În Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” 3 pacienți sunt în stare stabilă, la ATI, iar la Spitalul Militar Central sunt 4 pacienți: 2 urmează să fie externați, unul este în stare stabilă, internat în secția ATI, iar un pacient este intubat și instabil în ATI.
  • La Spitalul „Witting” se află trei pacienți în stare stabilă.
  • La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” sunt 4 pacienți: 2 în stare stabilă și 2 în secția ATI (stare stabilă). În Spitalul MAI „Dimitrie Gerota” este un pacient intubat la ATI.
  • Spitalul de Urgență Floreasca găzduiește 6 pacienți: 3 în stare stabilă, 3 urmează să fie externați, iar la Spitalul Monza sunt 3 pacienți în stare stabilă.
Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Continuă audierile în cazul tragediei de la "Matei Balș". Cum au fost găsite patru dintre victimele incendiului