Antena Meniu Search
x

Video Denisa, o tânără de 20 de ani, gravidă în luna a șasea, a murit fulgerător la Spitalul Județean Satu Mare. Rudele, sfâșiate de durere: "Era un pic răcită. Nu se poate așa ceva, nu există"

Zeci de oameni din localitatea Stâna s-au adunat în fața Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și au cerut să fie lăsați să intre în unitatea medicală, după ce o tânără de 20 de ani, gravidă, a decedat fulgerător. Femeia fusese confirmată cu SARS-CoV-2, însă, potrivit informațiilor obținute de reporterul Observator Simona Vasiac, aceasta a refuzat orice tratament - și masca de oxigen și intubarea. Tânăra nu era vaccinată.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 18.10.2021, 09:42

Vezi și

Sătmărenii, aproximativ 50 la număr, s-au declarat revoltați de faptul că o tânără de 20 de ani, însărcinată în luna a șasea, a ajuns în urmă cu șase zile la spital, iar sâmbătă dimineață a fost declarată decedată. Din nefericire, nici copilul nu a supraviețuit. Potrivit PresaSM, Denia a fost adusă la unitatea medicală chiar de către soțul ei, cu simptome de răceală. Tânara tușea și avea dureri abdominale, au spus aparținătorii.

Rudele sunt revoltate: "O fată de 20 de ani nu a putut să reziste la o răceală..."

Soțul susține că a vorbit cu Denisa în această dimineață, aceasta se simțea bine și dorea să se întoarcă acasă. Pe după masă tânăra se afla deja în comă indusă, intubată și mutată pe secția de Terapie Intensivă. "Au vrut să-i dea drumul acasă. I s-a descărcat telefonul dar m-a sunat iar, nu prea mai vorbea bine, am ajuns aici și apoi mi-a zis să mă duc sus la ea. Am fost sus, la etajul 3, și după aia m-au trimis înapoi jos, că mă cheamă ei după. M-au chemat după ce a intrat ea în comă. Era la spital de vineri. Era un pic răcită și de la tuse o durea un pic burta și spatele. Am adus-o, a stat aici o seară, la Urgențe, apoi au dus-o la spital", a povestit soțul femeii decedate.

Pe acelaşi subiect

"Nu mai putem să venim la un spital, cu o răceală. Vrem să se facă dreptate!"

"N-a fost așa gravă situația ei să moară așa repede. Păi până astăzi o vorbit cu soțul ei la telefon și o vrut să vină acasă și într-o oră să moară. Nu se poate așa ceva, nu există. Nu mai putem să venim la un spital, cu o răceală, nu mai avem spital, că ne omoară cu zilele. O fată de 20 de ani nu a putut să reziste la o răceală... Nu ni s-a spus absolut nimic. Am încercat să sunăm prin anumite persoane care au avut relații și au vorbit cu medicul. Medicul i-a spus la persoana respectivă că ei au intubat-o și au băgat-o în comă să îi poată controla respirația. După o oră ne-au sunat că e moartă. Nu se poate așa ceva, vrem să se facă dreptate", a spus un alt bărbat, venit în fața Spitalului din Satu Mare.

Reacția medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

"În cursul zilei de astăzi, la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a decedat o tânără de 20 de ani, însărcinată, 26 - 27 de săptămâni, internată pe Terapie Intensivă, caz confirmat pozitiv cu COVID-19, și a decedat în urma complicațiilor survenite pe parcurs. Inițial a fost internată la secția la Boli Infecțioase, iar când s-a agravat a fost transferată la Terapie Intensivă. A decedat în această dimineață", a declarat Constantin Demian, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.

Jandarmi, polițiști și mascați, chemați în fața spitalului

Conform sursei citate, familia susține că tânăra de 20 de ani a avut șase teste Covid-19 negative, iar un al șaptelea test a venit înapoi pozitiv. Rudele sunt revoltate și pe faptul că nu s-a cerut acordul familiei pentru intubarea tinerei, care a ajuns pe secția de Terapie Intensivă. Pentru a preveni eventualele conflicte, și din cauza situației tensionate, unitatea medicală a fost împânzită de polițiști, jandarmi și mascați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Denisa, o tânără de 20 de ani, gravidă în luna a șasea, a murit fulgerător la Spitalul Județean Satu Mare. Rudele, sfâșiate de durere: "Era un pic răcită. Nu se poate așa ceva, nu există"