Antena Meniu Search
x

Video Dezvăluire şoc la Şcoala "Nicolae Titulescu": elevul acuzat de viol ar mai fi făcut o victimă, acum doi ani

Noi acuzaţii şocante la şcoala Nicolae Titulescu, acolo unde un băiat ar fi fost violat de două ori de colegi. O altă mamă susţine că fiul ei a fost victima abuzurilor fizice şi psihice, iar agresorul ar fi acelaşi ca în cazul celuilalt copil. Femeia susţine că a depus plângere la poliţie încă din noiembrie 2022. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 06.03.2024, 21:32

Vezi și

Agresiunile ies la iveală rând pe rând la şcoala Nicolae Titulescu. Mama unui alt băiat susţine că fiul ei a fost bătut şi umilit in noimebrie 2022. Agresorul ar fi, spune ea, chiar primul violator al primei victime. 

Femeia spune că a anunţat imediat şcoala. Mai mult, ar fi depus plângere la alte patru instituţii. 

Plângere penală ignorată la şcoala abuzurilor

"Le-am depus la Inspectorat, Poliţie... Am chemat Poliţia, la Consiliul Local, la DGASPC", spune mama băiatului bătut. Mama susţine că directoarea şcolii a încercat şi în acest caz să muşamalizeze totul. 

Pe acelaşi subiect

"Copilul meu deja făcea psihoterapie pentru că trei luni de zile plângea în fiecare noapte, urla, nu de frică, ci de frustrare. Toţi profesorii ne-au ajutat cum au putut, pentru că doamna director le băga pumnul în gură şi le interzicea să vorbească despre această situaţie", adaugă mama băiatului bătut. 

Femeia a fost chemată azi la discuţii cu inspectorii Corpului de Control al Ministerului Educaţiei. Şi mama primei victime a fost chemată dimineaţă la şcoală. "Verificările făcute în şcoală de Corpul de Control al Ministerului Educaţiei au durat aproape trei ore. În tot acest timp, profesorii şi mama victimei au fost interogaţi în amănunt pentru a se face lumină în acest caz", transmite Ana Grigore, reporter Observator.

Inspectoratul Şcolar nu comenetază noile acuzaţii. Ministrul Educaţiei în schimb spune că suspectează şcoala şi Inspectoratul că nu au respectat regulile. "Vrem să vedem nu numai ce s-a întâmplat în şcoală, dar şi ce s-a întâmplat din punct de vedere al comunicării şcolii cu alte entităţi", a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei.

Părinţii se tem să-şi ducă la şcoală copiii

Dacă de primul agresor se ştie că a fost mutat la o altă şcoală, cel de-al doilea nu a fost identificat de poliţişti. Între timp, de teamă, unii părinţi şi-au retras copiii de la şcoală. "Mie mi-e frică să aduc copilul, am un copil de clasa 0. De o săptămână nu l-am adus. I-am spus: Nu te duce la baie, fă pe tine. Ai o problemă, o suni pe mami, vine şoferul şi te ia şi te aduce acasă. Mi-e frică să îl las aici", mărturiseşte un părinte.

"Nu vreau să plec din şcoală, nu vreau să mă plimb prin Bucureşti peste tot cu maşina ca să îmi duc copilul la şcoală. În clasă e în permanenţă agresivitate şi indisciplină. Se poate întâmpla din nou oricând", crede un părinte.

În această seară a fost numită o nouă directoare a şcolii care are mandat până la finalul verii. "Am primit din partea Inspectoratului Şcolar General şi un plan de măsuri pe care urmează să îl discutăm în consiliul de administraţie şi pe care o să îl adaptăm nevoilor şcolii", spune Cristina Zamfira, director interimar.

Fosta directoare rămâne profesor de matematică la şcoală şi mai are trei ani până la pensie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Dezvăluire şoc la Şcoala "Nicolae Titulescu": elevul acuzat de viol ar mai fi făcut o victimă, acum doi ani