Antena Meniu Search
x

Video "Coincidenţă" în cazul directoarei care a ignorat situaţia elevului violat de două ori. I s-a făcut brusc rău şi a demisionat când a venit Corpul de Control

Directoarea şcolii din Bucureşti în care un elev ar fi fost abuzat sexual de două ori şi-a dat demisia. Gestul vine după protestele a zeci de părinţi, dar şi după controalele Ministerului Educaţiei care au arătat că femeia a ignorat mărturiile victimei şi nu a raportat cazurile mai departe. Inclusiv premierul a cerut măsuri severe în acest caz. Între timp, continuă ancheta penală privind al doilea abuz sexual

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 05.03.2024, 19:31

Vezi și

"Demisia! Demisia!" Cererile zecilor de părinţi cărora li s-au ascuns ororile s-au îndeplinit. Directoarea şi-a anunţat demisia în această dimineaţă.

Prima demisie după violurile din Şcoala Nicolae Titulescu

  • Reporter: Doamna directoare mai e la şcoală? 
  • Paznic şcoală: Nu, a fost, i s-a făcut rău şi a plecat.

"Fiecare îşi merită soarta! Sperăm că va veni un director mult mai bun care să se poată ocupa", spune un părinte. Demisia a coincis cu primele concluzii ale corpului de control, trimis de Ministerul Educaţiei.

Pe acelaşi subiect

"Există o serie întreagă de constatări care ţin de neinformarea unor entităţi care trebuiau informate despre aceste cazuri", a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei. Şi premierul a promis măsuri drastice. "Până mâine dimineaţă vom şti cu exactitate. Vă daţi seama că nu va rămâne piatră pe piatră acolo", susţine Marcel Ciolacu, premierul României.

Scandalul a pornit de la mărturia copilului de 8 ani. Cu doi ani în urmă, comportamentul lui s-a schimbat dramatic. "Pe 30 mai 2022, în timpul unei întâlniri cu psihologul, copilul a văzut un păianjen pe perete şi, speriat, a început să povestească faptul că erau păianjeni şi în grupul sanitar de la şcoală. Apoi, băiatul a descris cum un alt copil a intrat după el la toaletă şi l-a dezbrăcat", transmite Cosmina Balint, reporter Observator. 

Elevul, abuzat sexual de două ori în toaleta şcolii

Era primul abuz raportat. Dosarul penal deschis atunci a fost clasat, pentru că agresorul avea 11 ani şi nu putea răspunde în faţa legii. Doar a fost mutat din şcoală. Judecătorii au dispus totuşi ca victima să intre în atenţia unui psiholog de la protecţia copilului. Însă la şcoală nu s-a luat nicio măsură. 

Al doilea abuz reclamat de copil a fost în decembrie 2023. Băiatul a povestit că a fost agresat în toaletă de un elev de clasa a opta. În acest caz, ancheta penală este în curs. "Să ştiţi că în al doilea caz nici măcar nu avem o persoană identificată. Deci ochi albaştri, mască albastră. Iertaţi-mă, vă rog frumos. Un copil care suferă nu cred că poate să realizeze chestia asta. Nu faceţi afirmaţii de genul...", a afirmat directoarea şcolii.

Sunt explicaţiile directoarei în faţa părinţilor care au aflat despre caz din presă. Nici de această dată conducerea şcolii nu a informat autorităţile. "Orice sesizare, că vine din partea unui elev, că vine din partea unui părinte privind un caz de violenţă în şcoală, trebuie tratat foarte serios", spune Ligia Deca, ministrul Educaţiei.â

Uşile toaletelor au acum zăvoare, copiii sunt însoţiţi la baie

Părinţii au fost chemaţi, seara trecută, la o şedinţă cu părinţii. Li s-a zis că uşile toaletelor au acum zăvoare, iar copiii care au nevoie la toaletă merg însoţiţi. Oamenii au reclamat însă lipsa de empatie a profesorilor faţă de victimă.

Ministerul Educaţiei a anunţat că luna aceasta inspectoratele şcolare vor organiza cursuri cu toţi directorii de şcoli. Vor fi instruiţi cum să gestioneze cazurile de violenţă. Potrivit Salvaţi Copiii, numai în primele nouă luni ale anului trecut au fost raportate aproape 1.200 de abuzuri sexuale faţă de minori. ONG-urile spun că astfel de cazuri ajung cu greu în instanţă, pentru că de multe ori cei mici nu sunt luaţi în seamă sau nu sunt crezuţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Coincidenţă" în cazul directoarei care a ignorat situaţia elevului violat de două ori. I s-a făcut brusc rău şi a demisionat când a venit Corpul de Control