Antena Meniu Search
x

Doi bătrâni din Iaşi, la spital în urma unui incendiu izbucnit în casa lor. A ars aproape jumătate de tonă de cărţi

Aproximativ 400 de kilograme de cărţi şi 800 de kilograme de haine, lenjerii şi alte textile au ars, iar doi bătrâni au ajuns la spital, în urma unui incendiu izbucnit în apartamentul acestora de la un ştecher defect, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 02.02.2024, 16:42

Doi bătrâni din Iaşi, la spital în urma unui incendiu izbucnit în casa lor. A ars aproape jumătate de tonă de cărţi

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Georgică Onofreiasa, a declarat că, după primirea unui apel telefonic la SNUAU 112, privind izbucnirea unui incendiu la un apartament în municipiul Iaşi, cu degajări mari de fum, la locul solicitării au fost direcţionate de urgenţă două autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor calificat.

Ultimul focar de incendiu a fost lichidat după aproximativ 100 de minute

"La ajungerea forţelor de intervenţie la locul solicitării, incendiul se manifesta cu flacără şi degajări mari de fum, la un apartament aflat la parterul blocului, cu posibilitatea propagării la întregul imobil. Din apartament au fost evacuate două persoane, dintre care una conştientă, un bărbat în vârstă de 90 de ani, şi una inconştientă, o femeie în vârstă de 85 de ani, care era intoxicată cu fum, fără arsuri. Comandantul intervenţiei a solicitat prezenţa echipajului de Terapie Intensivă Mobilă, cu medic, la faţa locului. Victimele au fost evaluate medical şi stabilizate la faţa locului, ulterior fiind transportate la spital", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Ultimul focar de incendiu a fost lichidat după aproximativ 100 de minute, datorită cantităţii foarte mari de materiale combustibile. "În urma incendiului au ars: diverse elemente de mobilier, aproximativ 400 de kg de cărţi şi aproximativ 800 kg de diverse materiale textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al unui conductor electric defect", a precizat sursa citată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Doi bătrâni din Iaşi, la spital în urma unui incendiu izbucnit în casa lor. A ars aproape jumătate de tonă de cărţi