Antena Meniu Search
x

Drogul Faraon a apărut în cluburile din Bucureşti. Captură de 100.000 €

Drogul Faraon a apărut în cluburile din Bucureşti. Captură de 100.000 € făcută vineri noaptea, lovitură dură pentru traficanţi.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 02.11.2019, 12:14

Drogul Faraon a apărut în cluburile din Bucureşti. Captură de 100.000 € făcută vineri noaptea, lovitură dură pentru traficanţi.

Polițiștii antidrog din București au de mult timp sub lupă cluburile de fițe  din Capitala, acolo unde traficul și consumul ilicit de droguri este la el acasa. 

De câteva luni, în cluburi a apărut un nou tip de drog, "faraon", sub formă de comprimate sintetice de tip ecstasy. Pastilele sunt de culoare gri și au forma capului unui faraon. Denumirea și forma vin de la efectul acestora după consum. Dependentul simte ca pluteste, ca se înalţă suprem și este puternic precum un faraon.

Un bărbat a fost reţinut de procurorii DIICOT, iar un altul a fost pus sub control judiciar, după ce au fost prinşi în flagrant când primeau, prin curier, peste 4.600 de comprimate de ecstasy şi aproape 400 de grame de cocaină. Cei doi sunt suspectaţi că făceau parte dintr-o grupare care vindea droguri în cluburile din Bucureşti şi în Ilfov.

Pe acelaşi subiect

"În perioada iunie - octombrie 2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Bucureşti, au documentat activitatea infracţională a unei grupări specializate în procurarea din Spania a unor cantităţi importante de cocaină şi Ecstasy, pe care le-au comercializat în cluburile din Bucureşti şi de pe raza judeţului Ilfov", anunţă DIICOT.

Astfel, inculpaţii C. I.-V. şi C. C. R. au fost prinşi în flagrant, joi, după ce au ridicat de la o firmă de curierat un colet care conţinea 4.601 comprimate de Ecstasy şi 383 de grame de cocaină.

Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 100.000 de euro.

Inculpatul C. I.-V. a fost reţinut de procurorii DIICOT, fiind apoi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Celălalt inculpat a fost pus de procurori sub control judiciar pentru 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenţie Bucureşti ”Vlad Ţepeş”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Drogul Faraon a apărut în cluburile din Bucureşti. Captură de 100.000 €