Antena Meniu Search
x

Video După 7 ani, un gorjean a învins primăria şi a lăsat localitatea fără canalizare. Vrea 5 miliarde şi chirie ca să o facă la loc

Nu a primit despăgubiri, aşa că a scos conducta de canalizare care-i trecea prin curte. După şapte ani de procese, un bărbat dintr-o comună gorjeană a executat silit primăria şi a scos singur conducat din livadă cu lopata. Investiţia de un milion de euro prin programul naţional de dezvoltare locală a fost, practic, îngropată. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 11.04.2024, 20:56

Vezi și

Reporter: Pe aici trece conducta nouă

Localnic: Da, cea nouă

Reporter: Cum a fost când s-a săpat, n-aţi ştiut sau v-aţi înţeles

Localnic: S-au băgat cu forţa.

Pe acelaşi subiect

A lăsat localitatea fără canalizare 

Câştigător, după şapte ani, în procesul cu Primăria Mătăsari, proprietarul curţii s-a apucat să dezgroape singur conducta. 

Reporter: Scoateţi cu mâna dvs conductă.

Localnic: Dar ce să fac, domnişoară, că îmi dădu ordin domnul executor să o scot eu. Dumnezeu, Cristos şi Maica Domnului nu dorm, domnişoară. Normal, ei trebuia să facă...

Eu ce vă spusei, să fi venit aici. 

Reporter: Până săpaţi, se face noapte.

Alt localnic: N-ai mai luat şi tu un om... 

Localnic: Nu am mai luat că zisei că vin ei să scoată. 

În cele din urmă, aşa s-a întâmplat. Un buldoexcavator trimis de primărie scos conducta din pământ.

 Vrea 5 miliarde şi chirie ca să o facă la loc

Diana Speretoiu, reporter Observator: La circa 60 de metri distanţă de locul de unde în acest moment se dezgroapă conducta nouă, se află conducta veche a localităţii. acesta e, de altfel, şi singura care funcţionează în acest moment. 

Lupta în instanţă a început după ce proprietarul curţii a cerut despăgubiri pentru ca reţeaua să treacă prin curtea lui. Nu a primit, aşa că a dat în judecată autorităţile. 

Claudiu Pasăre, proprietar:  Am cerut înainte un miliard, acum vreau cinci miliarde şi două mii de euro chirie lunară ca să funcţioneze canalizarea cea nouă. Sunt 18 metri lăţime ori 2 adâncime pe doi metri, ăia sunt, 389 de metri pătraţi.

Banii pentru noul sistem de canalizare au venit din program naţional de dezvoltare locală. Vorbim despre un milion de euro pentru ceva ce nu a fost folosit niciodată. 

Dorin Ionescu, viceprimar Mătăsari: S-a declanşat conflictul, s-a renunţat la canalizare şi mergem pe canalizarea cea veche. Este o pagubă, normal că este o pagubă.

Pentru vechiul proiect, implementat înainte de 1989, autorităţile ar fi despăgubit localnicii afectaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » După 7 ani, un gorjean a învins primăria şi a lăsat localitatea fără canalizare. Vrea 5 miliarde şi chirie ca să o facă la loc