Antena Meniu Search
x

Vremea de 1 Mai în Bucureşti: vânt, ploi slabe şi temperaturi maxime de 21 de grade

Vremea de 1 Mai în Bucureşti. Vânt, ploi slabe şi maxime termice de 21 de grade în Bucureşti în vacanţa de 1 Mai. În perioada 30 aprilie - 2 mai, va ploua slab şi va bate vântul atât în Capitală, cât şi la mare. 

de Redactia Observator

la 30.04.2024, 12:25

Vremea de 1 Mai în Bucureşti: vânt, ploi slabe şi temperaturi maxime de 21 de grade
Vremea de 1 Mai în Bucureşti: vânt, ploi slabe şi temperaturi maxime de 21 de grade - Profimedia

Vreme urâtă de 1 Mai. Temperaturile maxime prognozate pentru Bucureşti se vor situa în jurul a 20 de grade Celsius, în următoarele trei zile, timp în care vântul va sufla moderat şi va ploua slab, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Prognoza de specialitate relevă faptul că, în intervalul 30 aprilie, ora 10:00 - 1 mai, ora 9:00, regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru ultima zi a lunii aprilie. Cerul va avea înnorări şi temporar, îndeosebi în prima parte a zilei, va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (viteze la rafală de 40 - 45 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 10 - 12 grade.

De asemenea, în perioada 1 mai, ora 9:00 - 2 mai, ora 10:00, cerul va avea înnorări, mai accentuate noaptea, când temporar va ploua slab. Vântul va sufla moderat, temporar cu uşoare intensificări pe parcursul zilei, cu viteze la rafală de până la 45 km/h. Temperatura maximă va fi de 20 - 21 de grade, iar cea minimă între 10 şi 12 grade Celsius.

ANM a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, ce vizează până joi dimineaţa judeţul Caraş-Severin. Astfel, în intervalul 30 aprilie, ora 10:00 - 2 mai, ora 10:00, pe raza judeţului atenţionat vântul va avea intensificări, cu rafale de 55 - 65 km/h şi, temporar, de peste 70 km/h. Meteorologii precizează că, marţi, 30 aprilie, local şi temporar, vor fi intensificări ale vântului şi în sudul, sud-estul şi centrul ţării, cu viteze în general de 45 - 50 km/h. 

Pe acelaşi subiect

Cum va fi vremea în luna mai

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în luna mai vremea nu va avea manifestări extreme. Temperaturile vor fi apropiate de cele normale în ultima lună a primăverii și este posibil să apară precipitații în mai multe regiuni ale României.

Potrivit ANM, în săptămâna 29 aprilie - 6 mai valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale mai ales în nord-vestul țării. Excepție vor face regiunilor sudice unde temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-vestice, sudice și sud-estice, dar și deficitar în cele nordice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 6 - 13 mai, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea estică a teritoriului. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 13 - 20 mai, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar cu un ușor deficit în regiunile sudice.

În săptămâna 20 - 27 mai, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor, au precizat meteorologii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Vremea » Vremea de 1 Mai în Bucureşti: vânt, ploi slabe şi temperaturi maxime de 21 de grade