Antena Meniu Search
x

Video După turişti, gunoiul. Voluntarii au făcut curăţenie pe plajele care gem de gunoaie

După turişti, gunoiul. Saltele de pat rupte, mese de plastic sparte și chiar obiecte de mobilier. Nu descriem o groapă de gunoi, ci plaja din Costineşti. După o vară în care mulţi au ales litoralul românesc ca destinație de vacanță, plajele încă gem de gunoaie. Azi au făcut curăţenie voluntarii.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 29.09.2021, 20:00

Vezi și

Plaja din Costineşti a fost plină până la refuz toată vara. Şi în fiecare seară, în urma turiştilor rămânea un dezastru. Valul de turişti a trecut, gunoaiele nu. Şi nu e vorba doar de mărunţişuri. Deşi sezonul estival s-a terminat de mai bine de o lună, pe plajă de la Costineşti au rămas foarte multe gunoaie. Văd mese, chiar şi saltele, peturi de plastic dar şi foarte multe sticle. Este un adevărat focar de infecţie. Curăţenia de după sezon e parcă mereu lăsată în grija voluntarilor.

Acţiunea de igienizare este una pe care Comisia Europeană o organizează în fiecare an

"Am ales să facem igienizarea pe plajă din Constineşti, aceasta a ieșit foarte mult in evidență și ca aglomerație și ca deșeuri", a declarat Anca Gheorghe - ONG Mare Nostrum. "Foarte multe chiştoace, foarte mult plastic, produse cosmetice, pungi, capace de băuturi alcoolice, pahare de plastic", a declarat Ramona Chiriac, reprezentant Comisia Europeană. Zeci de saci cu deşeuri s-au adunat doar de pe un sector al plajei din Costineşti.

Pe o porţiune de mai bine de 10 metri, toată aceasta zonă de pe plajă din Costineşti este transformată într-o adevărată scrumieră. Acţiunea de igienizare este una pe care Comisia Europeană o organizează în fiecare an, tocmai ca să atragă atenţia asupra poluării excesive a mării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » După turişti, gunoiul. Voluntarii au făcut curăţenie pe plajele care gem de gunoaie